Magyar segítség a földrengés-sújtotta Törökországnak

Részvétlevelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, amelyben megrendülését és együttérzését fejezte ki a nyugat-törökországi Izmir közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengés miatt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

„Imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a katasztrófában megsérülteknek” – írta a kormányfő. Orbán Viktor biztosította a török elnököt, hogy Magyarország kész hozzájárulni az emberfeletti munkát végző török hatóságok munkájához – közölte Havasi Bertalan.

A hétfő reggeli, legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma 81-re nőtt, a sérültek száma több mint ezer. A mentőcsapatoknak sikerült kimenteniük két lányt a romok alól Izmirben, három nappal a 7-es erősségű, égei-tengeri földrengés után.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a romok alól kimentett Elif Perincek 3 éves kislányt viszik mentők a törökországi Izmirben 2020. november 2-án, három nappal a 7-es erősségű, égei-tengeri földrengés után. MTI/EPA/Isztambuli tűzoltóság

Iratkozzon fel hírlevelünkre!