Gyermeki fantázia kelti életre a fiatalok pápáját

Az országos rajzpályázatra több mint négyszáz gyermekrajz érkezett alsó és felső tagozatos diákoktól. A tanulóknak alkotásaikban II. János Pál pápa életéből kellett egy-egy jelenetet megidézni. 

 

A rajzpályázat főszervezője, Bese Gergő atya elmondta: nagy öröm volt a rajzpályázat megszervezése, a találkozás a gyermekek munkáival. Jó volt látni, hogy ők hogyan képzelik el a „fiatalok pápáját”. A rajzpályázat résztvevői ugyanakkor nem voltak könnyű helyzetben, mivel számukra II. János Pál pápa „ismeretlen” – nem rendelkezhetnek vele kapcsolatban személyes tapasztalatokkal. Ezért külön köszönet illeti azokat a tanárokat és szülőket, akik időt, energiát nem sajnálva felkészítették a gyermekeket a versenyre, illetve meséltek II. János Pál pápáról, csodálatos életútjáról.

A rajzpályázatra valóban kiváló alkotások érkeztek be – a diákok és a tanárok is fontosnak érezték a pályamunkák elkészítését. Az alkotók szabadon választhattak technikát, így számos festmény, olajpasztell alkotás örökítette meg a szent pápa életét. A hagyományos rajzok és festmények mellett egy képregényes pályamunka is beérkezett. 

Október 16-án, pénteken 11 órakor nyílt meg a pátyi Szent II. János Pál Templomban az exkluzív rajzkiállítás, ahol a szakmai zsűri által 60 legjobbnak tartott művet mutatják be.

 

Tóth Gábor

Karol Wojtyła megmentett egy fiatal nőt a haláltól

XXIII. János és II. János Pál szentté avatására emlékezünk

Kiemelt képünkön: A fiatalok pápája, részlet (a 13 éves Molnár Veronika festménye – Fotó: Tóth Gábor, Vasárnap.hu)

'Fel a tetejéhez' gomb