Átadták a Nemzeti Összefogás Vonalára érkezett adományokból vásárolt gépkocsikat

Fontos, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége csütörtökön Budapesten.

A Nemzeti Összefogás Vonalára érkezett adományokból vásárolt gépkocsik átadása előtt Herczegh Anita úgy fogalmazott, a járvány első hullámán fegyelmezettséggel, összefogással sikeresen túllendültünk, és megtaláltuk a szolidaritás sok formáját. – Most, a második hullámban a helyzet nem hogy nem könnyebb, hanem sokszor nehezebb, ezért kiemelten fontos lenne, hogy újra visszataláljunk az összefogáshoz, újra megtaláljuk a szolidaritás különböző formáit és fegyelmezettek legyünk – mondta Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége arra kért mindenkit, hogy tartsa be a járvány terjedését lassító intézkedéseket, mert – mint mondta – fegyelmezettség és szolidaritás nélkül sokkal lassabban és fájdalmasabban lehetünk túl a járványon. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta,

az egészségügy fantasztikusan teljesített a járvány első hullámának idején.

A nyomás nagy volt – mondta -, hiszen egy ismeretlen helyzet ellen kellett küzdeni. Az államtitkár, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke is, felidézte, hogy a tanács a veszélyhelyzet kihirdetésével kezdte meg munkáját, és az általa életre hívott adományvonalra rengeteg felajánlás érkezett.

A felajánlásokból a karitatív szervezetekkel közösen döntöttek most úgy, hogy 30 millió forintból egy kisbuszt és kilenc személyautót vásároltak, amelyek négy fővárosi és négy vidéki kórház járványellenes munkáját segítik. Gépkocsikat kapott a szekszárdi, az ajkai, a miskolci és a debreceni kórház, valamint a Szent László, a Szent János kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Heim Pál gyermekkórház.

Winkler Gábor, a Szent János Kórház orvos igazgatója megköszönve a felajánlást úgy fogalmazott, nagy jelentőséggel bír, hogy az egészségügy számos helyről pozitív visszajelzést kap, hiszen embert próbáló a járvány elleni védekezés. – Minden figyelem, ami ezt a munkát segíti, pozitív töltést ad további tevékenységünkhöz – mondta.

MTI

(Kiemelt képünkön: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (k) beszél, mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke (j) és Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója (b) a Nemzeti Összefogás Vonalára érkezett adományokból vásárolt gépkocsik ünnepélyes átadásán a Szent János Kórház udvarán 2020. október 15-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Iratkozzon fel hírlevelünkre