KDNP: Elismerés és tisztelet az időseknek!

„Háborúk, forradalmak, diktatúrák és megannyi nehézség ellenére egy olyan országot hagytak ránk, amely ma büszke és erős része Európának.”

„Elismeréssel és tisztelettel tekintünk az előttünk járó generációkra az idősek világnapján” – fogalmaz csütörtök reggeli közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt.

A KDNP hozzáteszi: „talán fel sem fogjuk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik, akik annyiszor elvesztettek mindent és annyiszor fel tudtak állni a sorscsapások után is.

Háborúk, forradalmak, diktatúrák és megannyi nehézség ellenére egy olyan országot hagytak ránk, amely ma büszke és erős része Európának.

Nagyszüleink, dédszüleink bölcsessége és kitartása nélkül mindez nem lenne ma természetes számunkra. Tőlük kaptuk értékeinket, hagyományainkat, amelyeket kereszténydemokrataként megőrzünk és továbbadunk.”

Weöres Sándort idézve hozzáfűzik: Tanulj meg mindenkitől tanulni. „Ezzel tekintünk most az idősekre, akiktől a háborúk utáni helyreállításból elszántságot, a kommunizmus és a nácizmus dohos levegőjében tanúsított kitartásukból erőt, a nélkülözések idején tapasztalt helytállásukból hitet merítünk. Köszönjük nekik!” – zárul a Kereszténydemokrata Néppárt közleménye.

MTI OS

 

Kiemelt képünk a Vasárnap.hu fotója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre