Egyházi szervezésű önkéntes ifjúsági akciót hirdettek

Már lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 8. és 11. között tartanak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös, háromnapos programjának célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.

A 13. alkalommal megszervezett programon a vállalkozó iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetükben, vállalhatnak például online korrepetálást, szociális segítségnyújtást, intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást – olvasható a közleményben.

A koronavírus-járvány miatt a szervezők azt javasolják a regisztráló csapatoknak, hogy a lehető legbiztonságosabb feladatokat válasszák.

Hozzátették: ez egyben új lehetőséget is teremt, hiszen a csapatok a segítségnyújtás egészen új típusú csatornáit fedezhetik fel.

A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét, hogy iskoláikban minél több diák kapcsolódjon be az akcióba.

A programra október 7-ig jelentkezhetnek a csoportok a www.72ora.hu oldalon.

Kitértek arra is:

a 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve hogy a fiatalok megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét.

Az akció évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgat meg, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Az idei akció „Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy „közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért”. Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre – tették hozzá.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön gyerekek láthatók a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án. MTI/Varga György