„Magyarországon jelen van a keresztényellenes izgatás” – Azbej Tristan tette helyre Pikó Andrást

„Önmérsékletet kérek Öntől, a politikai haszonszerzésre irányuló próbálkozásai tekintetében.”

A Pikó Andrást hatalomba segítő pártok között is van olyan, amely elősegíti a negatív folyamatot, melynek keretében Magyarországon megjelent a keresztényellenes izgatás - mutatott rá Azbej Tristan államtitkár.

„Magyarországon mindenki szabadon megvallhatja hitét, lelkiismeretét és meggyőződését, amiért nem fenyegeti üldöztetés. Ezzel ellentétest állítani kegyeletsértő a keresztényüldözés többezer, vértanúságra jutott, ártatlan áldozatával szemben” – írta Pikó Andrásnak szánt válaszában Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár a józsefvárosi polgármester közösségi médiában megjelent bejegyzésére és az államtitkárnak elküldött levelére reagált, amelyben Pikó az Oltalom Karitatív Egyesületért aggódott és úgy vélte, Iványi Gábor kisegyháza veszélyeztetett helyzetben van.

Azbej Tristan rámutatott: a keresztényüldözéssel ellentétben Magyarországon jelen van, és egyre veszélyesebbé válik a keresztényellenes izgatás.

Kettejük csörtéjében az államtitkár kihangsúlyozta: a Pikót hatalomba segítő pártok közül a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció politikusai, valamint propagandasajtója is erőteljesen gerjeszti ezt a folyamatot. 

„Felelős közszereplőként, kérem az együttműködését abban, hogy az Ön nyílt levelében foglalt aggodalmaknak sose legyen valódi alapja Magyarországon” – kontrázott az aggodalomkeltésre az államtitkár. Üzenetét azzal zárta: „egykori újságíróként Ön is tisztában van azzal, hogy mekkora ereje van a nyilvánosságnak. Ennek tudatában önmérsékletet is kérek Öntől, a politikai haszonszerzésre irányuló próbálkozásai tekintetében.” 

Azbej Tristan korábban részt vett és beszédet is mondott azon a tüntetésen, amelyet civilek szerveztek a Pikó Andrással egy szövetségi rendszerben politizáló Niedermüller Péter kijelentését követően. A DK politikusa akkor rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre