Kelemen Hunor: A káoszban a magyaroknak rendet kell tartaniuk

Az RMDSZ elnöke kijelentette: Maros megye nagyon is jól működött a vezetésük alatt, ezt pedig nem szabad elrontani. Kelemen Hunor a szeptember 15-én, több településen is megtartott szabadtéri falufórumokon kijelentette: a Szövetség célja az, hogy magyar embereket juttasson a magyarlakta települések élére, hiszen ők azok, akik ismerik és valóban képviselni tudják a magyar közösségek érdekeit.

„Amikor a világban és Bukarestben káosz uralkodik, akkor nekünk, magyaroknak egységesnek kell lennünk, és rendet kell tartanunk településeinken. Az erős települések mellett fontos, hogy az erős megyéket is a Szövetség vezesse Kovásznától Szatmárig, Hargitától Marosig” – fogalmazott beszédében Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

– Fontos, hogy az elmúlt négy év munkáját – mely négy év alatt Maros megye a fejlődés útjára lépett – tovább kell vinni, meg kell őrizni a tanácselnöki tisztséget – emelte ki az elnök. Kelemen Péter Ferenccel kapcsolatban kijelentette, hogy meg tudja nyerni a választást, és nemcsak az elkezdett projekteket tudja megvalósítani, hanem újabb terveit is. 

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke külön hangsúlyozta, mennyire nagy súlya van minden egyes szavazatnak a szeptember 27-én tartandó önkormányzati választásokon, hiszen Maros megyében a magyarság aránya alig több mint 35%.

„Volt egy erős csapat – kezdve a szövetségi elnök úrtól a parlamenti frakción át a megyei tanácsig és a polgármesterekig; Maros megyében 38 polgármesterünk, megyei tanácselnökünk, 15 megyei tanácsosunk, sok száz helyi tanácsosunk és 4 parlamenti képviselőnk volt. Ennek a csapatnak minden tagja hozzájárult ahhoz, hogy a megye és a településeink fejlődjenek. Én továbbra is csak közös munkában és csapatban tudok gondolkodni”– közölte a tanácselnök, majd arra kérte a Maros megyei lakosokat, hogy bízzanak az RMDSZ csapatában, és menjenek el szavazni.

Az erdélyi önkormányzati vállalkozással kapcsolatos cikkeinket itt találják.

Kiemelt képünk forrása az RMDSZ Maros megyei Sajtóirodája.

Iratkozzon fel hírlevelünkre