Azbej Tristan: „2006. szeptember 17-e megváltoztatta az életemet”

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósulásáért felelős államtitkár szenvedélyes, személyes hangvételű Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a 13 évvel ezelőtti eseményekről.

„A jeles nap előtt pár héttel végeztem az egyesült államokbeli Virginia műszaki egyetemén, és a földtudományok doktoraként terveztem a pályafutásomat. A hazaszeretet visszahívott vadnyugatról vadkeletre, és így történt, hogy Amerikából hazatérve rövid idő után a Kossuth téren találtam magam, lelkes hazafiak oldalán, és Gyurcsány Ferenc viperás rendőreivel szemben”– indítja gondolatmenetét Azbej Tristan államtitkár.

Mint fogalmaz, több tízezer fiatallal együtt ő sem úgy tervezte azt a napot, hogy végül könnygázt nyelve fuldokoljon Budapest utcáin, ám minden rosszban van valami jó: épp Gyurcsányék országrombolása, nemzetellenes ámokfutása indított el sokakat a közéleti szerepvállalás útján.

Azbej Tristan bejegyzésében kiemeli, hogy Magyarország politikai életéből még 14 év után sem tűnt el az az ember, aki hazánkat csak „k**** ország”-nak nevezte, és akitől semmi mást nem várhatnak a magyarok azóta sem, mint hazugságot – „reggel, éjjel meg este”…

„Eltelt 14 év, ő azonban nem vonult vissza, hanem 1 helyett most már 5 pártot irányít, a táborában pedig megfér egymással sok bedarált politikus: idült antiszemitáktól álomgyilkos instamozgalmárokon keresztül egészen a virtigli kommunistákig”– fogalmaz a Hungary Helps megvalósulásáért felelős államtitkár.

Azbej Tristan hangsúlyozza: Gyurcsánynak semmi keresnivalója nincs a közéletben – „Abban viszont van egy elvont igazságszolgáltatás, hogy a magyar politikatörténet egyik legkártékonyabb szereplőjeként

testközelből nézhette végig, ahogy a hagyatékát 2010-óta az emberek akaratából lebontottuk, és a helyére egy önazonos, büszke és sikeres országot építettünk fel”.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

 

Kiemelt képünk forrása Azbej Tristan Facebook oldala.