Migráns ölte meg az őt befogadó olasz papot

Roberto Malgesini atya holttestére kedd reggel, Comó plébániájának közelében találtak rá. A férfit több késszúrás is érte, többek között a nyakán. Gyilkosa az a tunéziai migráns, akit korábban befogadott a plébániára – adta hírül a V4NA.

A tettest nem kellett sokáig keresni, ugyanis kevéssel a gyilkosságot követően feladta magát a rendőrségen. Az 53 éves tunéziai férfiról kiderült, hogy mentális betegségben szenved, ami azonban még sokkolóbb, hogy ismerte a papot, sőt, az még segített is rajta – számolt be az esetről a v4na.com.

Malgesini atya sokat tett Comóban a hajléktalanok és a migránsok érdekében, szívén viselte a sorsukat. Előfordult, hogy emiatt még a hatóságokkal is összetűzésbe keveredett. Gyilkosának is segített, befogadta őt a plébániára, hogy egy hajléktalanoknak fenntartott szobában aludhasson. A pap megölése drámai pontossággal mutatja meg a jelenlegi olaszországi helyzetet. Ezt megerősít egy déli község polgármesterének véleménye is;

Castel Volturno vezetője szerint a térségben már tarthatatlan a helyzet. A községben mintegy 23 ezer migráns él.

Luigi Petrella rámutatott: nemrég megöltek a közelben egy nigériai állampolgárt, egy másikat pedig megtámadtak. Az incidensben olaszok is érintettek, és egyes információk szerint a támadás hátterében a szervezett bűnözés is állhat, amelyet már sokszor nigériaiak irányítanak.

A polgármester úgy véli, az államnak be kellene avatkoznia, mert a helyzetet ő már nem tudja megoldani, és nagyon aggódik. Az is probléma, hogy míg Castel Volturnóban hivatalosan 27 ezer ember lakik, a várost tisztán tartó vállalat számításai szerint

annyi hulladékot szednek össze, hogy annak alapján valójában több mint 45 ezren élnek a községben.

– Ez azt jelenti, hogy legalább 20 ezer (főként külföldi) ember nem tartozik ide, és nem is vonatkoznak rájuk a szabályok – jelentette ki Petrella. Hozzátette, amióta megszűntek a lezárások, újra ezresével érkeznek a migránsok, emiatt pedig lehetetlen ellenőrizni a területet és garantálni az állampolgárok biztonságát.

Éljen a sokszínűség, csak ne jöjjön túl közel!

„Európa maradjon fehér!” – így zárult az Unió migrációról szóló „titkos” konzultációja

Egy migráns letámadta Salvinit, és letépte a keresztet a nyakából – videó

 

(Forrás: v4na.com; Kiemelt képünkön: Don Roberto Malgesini/fanpage.it)


A cikkben kegyeleti okokból nem helyeztünk el hirdetést.
Iratkozzon fel hírlevelünkre