Amerikában már plakát hirdeti: a meg nem született fekete élet is számít

Amerikában továbbra is az abortusz jelenti az első számú veszélyt a fekete emberekre – minden ellenkező híresztelés ellenére...

„Black Preborn Lives Matter”,

azaz a fekete kisbabák élete is számít – hirdeti egy plakát immár országszerte Amerikában. Az eredeti céljaitól mostanra jócskán eltávolodott Black Lives Matter mozgalom híres jelszavára rímelő kampány arra kíván rámutatni, hogy a fekete bőrű emberek számára valójában az abortusz jelenti a legkomolyabb fenyegetést.

Ha a feketék élete tényleg számít, nem a rendőrség finanszírozását kellene leállítani, hanem az abortuszokét

„A Planned Parenthood 360 fekete kisbaba életét oltja ki minden egyes nap… Segíts nekünk!” – áll a Students for Life of America (Diákok Amerika Életéért), a Students for Life Action (Diákok az Életért), a Frederick Douglass Alapítvány és a Human Coalition Action közösen jegyzett figyelemfelhívó hirdetésében.

Az óriásplakátok egyelőre Philadelphiában, Detroitban, Phoenixben, Atlantában és Charlotte-ban találhatók meg, de az életvédő szervezetek az elkövetkező hetekben több másik városban is tervezik elhelyezni őket. Dean Nelson tiszteletes, a Frederick Douglass Alapítvány elnöke elmondta: szembesíteni szeretnék az abortuszóriást a ténnyel, hogy alapítójuk rasszista múltja jelenleg is kísért.

Margaret Sanger ugyanis egy 1939-ben keltezett levelében kifejti, hogy bár el akarják kerülni a rasszizmus látszatát, ugyanakkor tény, hogy az abortuszokat végző intézményeik 80 százaléka szándékosan olyan környéken épült, ahol a kisebbségi lakosok (feketék és latinok) könnyedén – kvázi egy rövid sétával – elérhetik azokat.

A héten egyébként 120 fekete vezető közös tiltakozó levelet juttatott el a Planned Parenthoodhoz, amelyben felszólítják az intézményt, hogy számoljon fel az országban folytatott rasszista alapú abortuszgyakorlatával, és nyilvánosan tagadja meg alapítóját – akinek cseppet sem a kisebbségek segítése, védelme volt a célja, amikor a mindenki számára elérhető terhességmegszakításokért kampányolt. 

A témában olvasásra ajánljuk:

Rasszizmusból adhatna egymásnak leckét a BLM társalapítója és a Planned Parenthood szülőanyja

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre