Új tüdőkórház épülhet Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi megyei kórház területén felépülő új tüdőkórház 4 szintes, 800 négyzetméteres alapterületű épület lesz, úgy a járóbetegrendelés, mint a kórházi ellátás itt zajlik majd.

Jóváhagyta csütörtöki ülésén Kovászna Megye Tanácsa az új tüdőkórház építéséhez szükséges műszaki-gazdasági dokumentációt.

Az Országos Befektetési Alapnál elfogadták a megyei tanács kérését, tehát az alap finanszírozza a beruházást. Most már a folyamat második részén is túl vagyunk – közölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hozzátette: Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, a megyei műszaki-gazdasági bizottság elfogadta és most előterjesztette a műszaki-gazdasági mutatókat. Az épület 800 négyzetméteres alapterületű, hasznos felülete 2000 négyzetméter, a beruházás várható értéke 25 millió lej.

Ez már nem egy álom, hanem egy folyamat része. Két éve kezdeményeztük egy olyan kórház építését, ahol a tüdőbetegek számára a járóbeteggondozás és a bennfekvő részt is egységesen, korszerűen fogjuk megvalósítani – ismertette az RMDSZ-es politikus.

Az épületben külön bejárata lesz a tüdőgondozó rendelőknek és a kórházi szárnynak. Két röntgen-gépet és egy BK laboratóriumot is beszereznek.

Forrás: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

A tervek szerint a kórházi szárnyban külön szinten lesznek a tbc-és és az egyéb tüdőbetegség miatt beutalt paciensek, összesen 34 bennfekvő hely lesz.

Azért dolgozunk, hogy mindannyian biztonságban éljünk, és közben fejlesszük Háromszéket. A világjárvány nemcsak az egészségünket, hanem a munkahelyeinket is veszélyezteti – tette hozzá Tamás Sándor.

Az erdélyi politikus szerint a Kovánsza Megye Tanácsa az elmúlt időszakban nagy beruházásokba kezdett. Erdővidék teljes úthálózatának felújítása folyamatban van, ebben a térségben összesen 150 millió lej értékű munkálat zajlik.

A Bodzavidékét Orbaiszékkel összekötő megyei úton is halad a munka, ennek értéke 24 millió lej.

Az augusztus 27- ei tanácsülésen egy újabb, nagyobb léptékű infrastrukturális fejlesztést célzó uniós pályázat előkészítését indítottak el. A Lemhényt és Kézdiszentléleket összekötő megyei út 8 településen halad át, nemcsak a mobilitást szeretnénk megkönnyíteni, hanem bicikliút kialakítását is javasoljuk – fejtette ki Tamás Sándor.

Kiemelt képünk forrása a Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

Iratkozzon fel hírlevelünkre