Soós Zoltán: Marosvásárhelyen most esélyünk van legyőzni ezt a rendszert!

Az RMDSZ támogatását élvező független polgármesterjelölt, Soós Zoltán aláhúzta: Marosvásárhely vagy elindul a változás útján és olyan városvezetés alakul, amely valójában a vásárhelyiek érdekeit képviseli, vagy marad a 20 éves rendszer, amely csak saját érdekeivel törődik.

Erdélyben is elkezdődött a romániai helyhatósági választásokat megelőző kampány, amely szeptember 26-án, szombaton reggel 7 órakor ér majd véget. A kormány csütörtök este – tekintettel a koronavírus-járványra – határozatot fogadott el a kampányrendezvényekre vonatkozó egészségvédelmi szabályokról. Így, a koronavírus-járvány miatt, idén szigorú óvintézkedések mellett zajlik a választási korteshadjárat – jelenti a maszol.ro erdélyi portál

„Lesz-e változás, vagy marad minden a régiben? Ez a tétje a mostani választásnak!” – fogalmazott a hivatalos kampányidőszak első napján Soós Zoltán független polgármesterjelölt.

Soós szerint vagy elindul Marosvásárhely végre a változás útján és lesz egy olyan városvezetés, amely ténylegesen a vásárhelyieket képviseli, vagy marad a 20 éves rendszer, amely csak saját érdekeivel törődik. „Nekik azt üzenem: nem fogok meghátrálni” – tette hozzá –, „mert én most eltökéltebb vagyok, mint bármikor és erősebbek vagyunk, mint bármikor”.

„Marosvásárhelyen a változásnak nincs alternatívája. Soós Zoltánnak meg kell nyernie ezt a választást, az ő munkáját pedig egy erős csapatnak kell segítenie a következő négy évben” – idézi Péter Ferencet, az RMDSZ Maros Megyei szervezetének elnökét a szervezet honlapja.

„Az elmúlt négy évben Maros megye a fejlődés útjára lépett. A települések többségén fejlesztettünk, építettünk. Marosvásárhelyen viszont bármit próbáltunk tenni, folyamatosan akadályokba ütköztünk. Én egy olyan Maros megyét szeretnék, amelynek Marosvásárhely a motorja, nem a térség utánfutója.” 

Egy hete iktatta a Marosvásárhelyi Választási Irodánál a városi önkormányzati képviselőjelöltek listáját az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete.

„Az RMDSZ egy teljesen megújult tanácsosi listával vág neki az idei önkormányzati választásoknak. A marosvásárhelyi tanácsosi jelöltlistát 3474 támogatói aláírással adtuk le. Köszönöm mindazoknak, akik bizalmukkal tüntették ki jelöltlistánkat! Megvan az esélyünk a győzelemre, de ez a győzelem csak együtt sikerülhet” – hangsúlyozta az aláírások leadását követően Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnöke.

Az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosjelölt listájának első 12 helyén a következő jelöltek szerepelnek: Tamási Zsolt, Portik Vilmos, Frunda Csenge, W. Szabó Péter, Kelemen Márton, Kakassy Blanka, Bereczki Sándor, Iszlai Tamás, Jakab István, Szabó Árpád, Venczi Vidor János, Bíró Csaba.

Forrás és képek forrása:  www.Maszol.ro, és www.rmdsz.ro 

Iratkozzon fel hírlevelünkre