Elkezdődött a szarvasbőgés a Gemencen

Augusztus 28. és szeptember 12. között erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez a Gemenc Zrt. erdőgazdaság.

A túrák hat alkalommal a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indulnak, a Gemenc Zrt. egyedi programmal, szakemberekkel, túravezetőkkel várja azokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvasbikák különleges bőgése érdekel – írták tájékoztatójukban.

A résztvevők először a Gímvallatás elnevezésű programon hullajtottagancs- és bőgőkürt-bemutatót láthatnak, majd megnézhetik Mosonyi Szabolcs A gemenci szarvasok című természetfilmjét. Az este fél hétkor induló, kétórás úton a csoportok megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát – tették hozzá.

A túrázók megismerhetik a Gemenc ízeit is, az erdőgazdaság vacsorát – többek között szarvaspástétomot, vadmalaclevest, gombás ételeket – kínál a programhoz.

A szakemberek a részvételt gyermekeknek általában nem ajánlják, mivel a program csak akkor eredményes, ha a látogatók csendben figyelnek. A Gemenc Zrt. ugyanakkor fontosnak tartja a természet megszerettetését, megismertetését és a környezeti nevelést, ezért egy alkalommal, szeptember 12-én külön a gyermekeknek szervez túrát az erdei vasút Lassi egyik megállójánál, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Pixabya.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre