Újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk – Erdő Péter üzenete augusztus 20-ára

Változó időket élünk, „újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk”, ez azonban nem szomorúságra, hanem reményre ad okot - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Szent István ünnepe alkalmából közzétett videoüzenetében.

A bíboros hangsúlyozta: Szent István király ünnepe öröm és ünnep mindenki számára, akinek kedves a magyarság sorsa, aki tiszteli azokat az értékeket, amelyeket az államalapító király Európa közepén a maga korában megvalósított.

Azt mondta, „nagyon változó időket élünk, átélhettük idén” a járvány, a megszorítások, a tilalmak, majd az újraéledő reménykedés heteit, hónapjait, és nem tudjuk, mi lesz még a következő időkben.

„Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk, de ez az emberiség sorsa, és ez nem szomorúság, hanem remény a számunkra, ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra”

– fogalmazott. Hozzátette: őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni 2021. szeptember 5. és 12. között Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

 

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Youtube.com, Dr. Erdő Péter bíboros videoüzenete.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!