Nick Vujicic története mindenki számára inspiráló

Minden ember úgy érzi, hogy az ő terhe a legnehezebb, és hogy gondjaival magára maradt. Mit tehet ez ellen egy Amerikában élő, szerb származású fiatalember, aki kezek és lábak nélkül jött a világra? Úgy tűnik, nagyon is sokat, hiszen saját példáján keresztül megmutatja nekünk: még ha komoly problémákkal küzdünk is, az életben lehetséges elérni a boldogságot.

Nick Vujicic nevét valószínűleg még azok is ismerik, akik nem látták a beszédeiről készült felvételeket, és nem voltak ott a tavalyi budapesti előadásán sem. A kezek és lábak nélkül született fiatalember mára olyan ismertségre tett szert, mint egy rocksztár – rengeteg ember életére van inspiráló hatással. Az itthoni fellépése iránti hatalmas érdeklődés miatt végül két előadást is kellett tartania, hogy az összes érdeklődő meghallgathassa őt. Az is elgondolkodtató, hogy a hallgatótáborába nem csak olyanok érkeztek, akik hitére és tanúságtételére voltak kíváncsiak – számos útkereső fiatal is részt vett az előadásán.

Küzdelem

S hogy mi is a titka, arról második, 2012-ben megjelent könyvében olvashatunk. A Megállíthatatlan című kötetben kendőzetlen őszinteséggel ír nem csupán sikereiről, de komoly mélypontjairól is. Nick ugyanis nagyon „mélyről” indult – annak ellenére, hogy szerető és gondoskodó családja a születésétől fogva mindenben támogatta. Megrázó, egyszersmind felemelő, ahogyan leírja, kamaszkorában hogyan kerítette hatalmába a depresszió, hogyan próbált meg véget vetni az életének – majd hogyan jutott túl mindezen a hite által. Küzdő alkatként írja le magát – így hát nem csoda, hogy már igen hamar rájött: hitét cselekvésre kell váltania ahhoz, hogy céljait elérje!

Célok

S hogy mik is lehetnek ezek a célok egy végtagok nélkül született ember életében…? Nick bizony nem éri be kevéssel; egész életét arra tette fel, hogy másokat motiváljon, segítsen – és hitet adjon azoknak az embertársainak, akik hozzá hasonlóan – akár csak lelki értelemben – hiányt szenvednek valamiben az életükben. Mint írja, igazából a kezek és lábak nélküli élet sokkal kevésbé megterhelő, mint hit és célok nélkül létezni.

Erő

Ő nemcsak hiszi, hogy a továbblépés, illetve a problémák legyőzése egy belső munka, hanem életével, tapasztalataival be is bizonyítja is nekünk: mi is képesek lehetünk rá, hogy kezünkbe vegyük életünk hajójának kormányzását. Ahhoz, hogy az ehhez szükséges erőt is birtokoljuk, hitünk megerősödésére van szükség. Példájával azt is szépen megmutatja nekünk, hogy milyen fontos, hogy képesek legyünk alázatosan elfogadni környezetünk segítségét és szeretetét, amely sokszor hozzásegíthet minket az akadályok leküzdéséhez. Mindig van kiút, még ha olykor nem is a megfelelő helyen keressük – vallja a cselekvő ember, aki azóta tettekre is váltotta szavait, hiszen négy gyermek boldog édesapja, és gyönyörű felesége mellett továbbra is azért él, hogy olyan embereknek segítsen, akiknek még nála is reménytelenebb helyzetekből kell felállniuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre