Olyan jó, hogy vagytok nekünk, kedves Fiatalok!

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnökének üzenete a Fiatalok világnapján.

Olyan jó, hogy vagytok nekünk, kedves Fiatalok! Nélkületek sokkal kevesebb lenne a világunk. Nem lenne benne annyi útkeresés, szín és hang, ami arra inspirál minket, hogy folyamatosan tágítsuk világlátásunkat, más oldalról is nézzük a dolgokat. A ti bátorságotok, sokszor kendőzetlen őszinteségetek úgy kell nekünk, mint „ételbe a só”. – áll a Kereszténydemokrata Néppárt által kiadott közleményben.

Azt hiszem, nekünk politikusoknak tanulnunk kell tőletek! Van, aki hajlott kora ellenére is, lényegileg fiatal tudott maradni. Szent II. János Pál pápa, a „fiatalok pápája” ilyen ember volt. Ő mondta egyszer, hogy „látom bennetek a hajnal hírnökeit”. Igen, nekünk is így kell figyelnünk rátok. Rátok, akik majd remélhetőleg tovább viszitek mindazt a jót, amit elértünk az életben és majd tovább tökéletesítitek világunkat a következő nemzedékek számára. Már a TI fiataljaitok számára. Ezért igyekszünk úgy cselekedni a politikában, hogy olyan világot kapjatok tőlünk, amiben sikeresen kiteljesedhettek. Ez a mi legfőbb feladatunk, hogy mi már előre egyengessük ti és családotok boldogulásának útját. Azért, hogy hiányt nem szenvedő, tanult, tapasztalt, minél gondtalanabb életetek lehessen egy remélhetőleg keresztény identitásához visszatért Európában, egy keresztény Magyarországon.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 7-én. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre