Meglepetés az oltárnál

Különleges vendégeket hívott az esküvőre – és ezzel nem csupán a menyasszonyát hatotta meg, de minket, nézőket is könnyen könnyekre fakaszthat.

José Vitor Flach szerette volna, hogy beszédtanár szerelmével kötött házassága különleges és megható legyen. Így aztán meghívta az esküvői szertartásra menyasszonya kis tanítványait is. Az ara könnyekig meghatódott a váratlan vendégek megjelenésétől – de mi sem fogjuk száraz szemmel végigülni az eseményről készült felvételeket.

A pár már éppen az oltárnál volt, amikor kinyílt a templom ajtaja és bevonultak rajta Cíntia Down-szindrómás tanítványai. Voltak, akik saját lábukon sétáltak végig a vörös szőnyegen, mások távirányítású kisautón gurultak a szerelmespárhoz – mindannyian ünneplőruhában.

„Nagyon szeretem a szakmámat, és hogy a tanítványaim egy része velünk ünnepelhetett, szinte felfoghatatlan volt. Annyira elborítottak az érzelmek, hogy azt hittem, a szívem kiugrik a helyéről” – mesélte később az ara. 

Cíntia Bonfante Pereira rengeteg időt tölt tanítványaival, akik között rengeteg olyan Down-szindrómás kisgyermek található, aki állapota miatt megkésett a beszédfejlődésben. Így érthető módon nagyon kötődik hozzájuk. Olyannyira, hogy esküvői fotósa a szintén Down-szindrómával élő João Vicente volt.

Forrás: Aleteia.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre