Meggyilkoltak egy papot Salvadorban

Augusztus 7-én megölték P. Ricardo Cortezt a közép-amerikai ország szívében. Pénteken reggel, miközben autójával Tecoluca felé tartott, ismeretlen tettes lőfegyverrel végzett az atyával.

Holttestét az út mentén álló járműve mellett találták meg. A rendőrség és az ügyészség nyomozást indított, de a feltételezett gyilkosságra egyelőre nincs magyarázat. Szombaton gyászmisét és imavirrasztást tartottak, Cortez atyát vasárnap temették el – közölte a Vatican News.

P. Ricardo Cortez atya

P. Ricardo Cortez atya

A zacatecolucai egyházmegye fájdalmának adott hangot a gyilkosság kapcsán, amelyet Szent Oscar Romero megölése 40. évfordulójának és a vértanúk jubileumának évében hajtottak végre. Cortez atya a szeminaristák elöljárója volt és szerette a hívek közösségét.

Aljas tett és gyűlöletes bűntény, amely megmagyarázhatatlan – így összegezte közleményében a salvadori Zacatecoluca egyházmegye a történteket és fejezte ki fájdalmát a Szent Oscar Arnulfo Romero filozófiai szeminárium rektorának halála miatt.

Ricardo atya jó és barátságos ember volt, beilleszkedett a közösségbe és a szeminaristák képzésének, tanításának szentelte életét, miközben szolgálta a híveket – fogalmaz a közlemény.

Éppen ezért is megmagyarázhatatlannak találják meggyilkolását. Egy jó pap ártatlan vére áztatja a salvadori földet a vértanúk évében.

 

Kiemelt képünk forrása a VaticanNews Facebook-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre