Szomorú képsorok Bejrútból: Egy papot misézés közben ért a robbanás

Elképzelhetetlenül nagy, már-már apokaliptikus méretű pusztítást végzett kedden este a libanoni főváros kikötőjében bekövetkezett két robbanás. Bejrútban és külvárosaiban a halálos áldozatok száma bőven száz felett jár, a sebesülteké pedig az ötezerhez közelít. Sokakat keresnek még a romok alatt is. A közösségi médiában eközben sorra jelennek meg a videó- és fényképfelvételek a két, egymást követő robbanásról.

Ezek a felvételek megdöbbentőek és megrázóak – így az alábbi is, amelyet szentmise közben rögzítettek. A minden jel szerint online is közvetített misét celebráló pap nem szakította félbe a szent aktust még akkor sem, amikor az első detonáció bekövetkezett, megrázkódott az épület és megszűnt a templomban a világítás.

Az éneklő pap csak akkor próbálta elhagyni az épületet, amikor az elkezdett összeomlani – a megrázó felvételen szentképek és épületdarabok záporoznak a szentélyre és a papra. 

A híradások arról nem szólnak, hogy mi lett a pap és a templomban tartózkodók sorsa.

(Az alábbi videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz.)

Ahogy arról több ízben beszámoltunk, a katasztrófa enyhítésére a magyar kormány egymillió eurót utal át haladéktalanul a Hungary Helps programon keresztül a libanoni maronita egyháznak.

Azbej Tristan: Bajban ismerszik meg a jó barát, és a magyarok jó barátai a libanoni népnek