A CNN szerint nem csak nőknek lehet méhnyaka

A CNN szerint nem nők, hanem „személyek” rendelkeznek méhnyakkal – fittyet hányva a biológiára. Az egyébként nem ismeretlen a genderideológiával kapcsolatban, hogy annak célja megváltoztatni a biológiai, anatómiai kifejezéseket is. Korábban például arról lehetett hallani, hogy egy szervezet azt tanítja, nincs férfi pénisz és női vagina – közölte a V4N4 Hírügynökség.

A méhnyakrákról és annak szűréséről jelent meg egy riport a CNN oldalán, amely azonban feltűnő visszásságokat mutat. A cikkben ugyanis végig úgy írnak a méhnyakrákról, illetve magáról a méhnyakról, mint ami „személyekben”, „személyeknél” található meg, nem pedig nőknél – ahogyan az a biológiai tanulmányokból ismeretes.

A CNN azzal, hogy a cikkben egyszer sem írja le a „nő”, vagy „női” szavakat, sem pedig azt, hogy vagina, vagy méh, lényegében beáll a genderideológia mögé – mint arra több portál is felhívta a figyelmet.

A legtöbben azért kifogásolták a semleges „személyek” kifejezést, mert szerintük a genderelmélet úttörői – egyebek mellett – ezzel próbálják eltörölni a nőiséget és a női szerepet.

Ráadásul egy korábbi cikkében a CNN a prosztatarákról írt, ott azonban úgy hivatkoztak a prosztatára, mint egy férfi szervre, tehát ott nem használták még a genderkifejezést.

De érdekes dologra hívta fel a figyelmet többek között a Medium cikke is. Eszerint az angolban két kifejezés is létezik a nemre – a sex és a gender, ezek pedig régebben kéz a kézben jártak, ugyanarra vonatkoztak. Egy ideje viszont megváltozott a helyzet: a sex kifejezést ma már inkább csak a biológiai nemre használják, a gendert pedig a nemi identitásra, ami nemcsak a két biológiai nemet, a férfit és a nőt takarhatja, hanem beletartoznak például a transzneműek is.

Ugyanakkor az egyértelmű a cikk szerint, hogy a méhnyak egy női szerv, tehát csak a biológiailag is nőnek született nők rendelkeznek vele.

De mindemellett azért is aggályos a CNN cikkének nyelvezete, mert próbálja eltörölni a biológiai nemet.

Erre tett már kísérletet a Proud Trust nevű szervezet is, amely 13 éves kortól kínál egy programsorozatot, és mellé egy kisokost. Ezek segítségével többek között azt tanítják a gyerekeknek, hogy nincs olyan, hogy női vagina és férfi pénisz – helyette azt kell mondani, hogy egy személy vaginával/pénisszel.

Az LMBT-ideológiát pártoló szervezet ráadásul a programsorozat keretében bemutatja a testrészeket is – ám nem mindegyiket. Bár felsorolják például a szeméremtestet és a péniszt is, a listából kimarad a nők számára fontos mell és a mellbimbó is.

Szintén a „befogadó” elnevezéseket reklámozza a Trans Care BC genderszótára is. Ebben egy táblázatban, egymás mellé állítva láthatjuk, milyen kifejezéseket kell használni az eddig ismertek helyett. A mell és a mellkas helyett például „felsőtestet” kell mondani, a péniszt és a csiklót pedig „erogén vagy barlangos szövetnek” kell hívni.

A kisokos a gendersemleges fogalmazásra is mutat példamondatokat – például nem azt kell mondani, hogy „egy férfi, akinek prosztatája van”, hanem azt, hogy „egy személy, akinek prosztatája van”. Hasonlóan a CNN cikkéhez, itt is csak semleges személyekként hivatkoznak azokra az emberekre, akiknek méhnyakuk van – rájuk sem illik azt használni a genderszótár szerint, hogy nő/női.

Egy angliai orvos, Christopher Inglefield, aki nemváltó műtéteket is végez, nemrég azért kezdett el kampányolni, hogy a férfinak született, de már transznemű nőként élő embereken is lehessen méhtranszplantációt végezni. Így ők is ki tudnák hordani a gyereket, a biológiai különbségektől függetlenül – ugyanis ezeken az orvos szerint túl lehetne jutni.

Az ilyen beavatkozás azonban magában hordozza a hagyományos család felbomlását, mert a méhtranszplantációval a transznemű nők egyedül is szülővé tudnának válni – beültetett petesejtek és a saját spermájuk segítségével. Ezzel együtt pedig már nem lenne szükség a nőkre, akik kihordják a gyermeket.

Forrás: V4NA

Kiemelt képünk forrása a caldronpool.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre