Hazánk mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért

Magyarország továbbra is mindent megtesz azért, hogy a nyugat-balkáni országok minél előbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz, mivel ez gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel az ország európai uniós integrációs tárgyalásainak állásáról.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, „mivel mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról”, valamennyi nyugat-balkáni kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Srdjan Darmanovic, aki – mint Szijjártó Péter elmondta, nagyon elégedett a náluk dolgozó szakértővel – kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg a szakértő megbízását. Magyarország teljesíti a kérést – tette hozzá a magyar miniszter.

Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa velük az EU – jelentette ki a Szijjártó Péter, aki reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

MTI

(Kiemelt képünkön: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) megbeszélése Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel Podgoricában 2020. május 12-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Iratkozzon fel hírlevelünkre