Nantes-i katedrálistűz: előállítottak egy férfit

Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt - közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész.

A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek „a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit” – mondta az ügyész. A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is.

Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.

Nantes-i katedrálistűz: szándékos gyújtogatás ügyében indult nyomozás

A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagyorgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.

Kigyulladt a nantes-i katedrális

2019. április 15-én a francia főváros jelképének számító Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűzvészben leégett az épület tetőzete, és leomlott a huszártorony is.

Lángokban állt a Notre-Dame-székesegyház

MTI

Kiemelt képünkön: Tűzoltók dolgoznak a nyugat-franciaországi Nantes Szent Péter és Szent Pál-székesegyházában 2020. július 18-án. MTI/AP/Laetitia Notarianni