Kiborultak a BLM aktivistái az életvédő plakát miatt

Mindkettejük, azaz az édesanya és a baba élete is számít – hirdeti Új-Zélandon egy plakát, frappánsan jelezve, hogy mind az édesanya, mind születendő gyermeke jobbat érdemelne az országban érvényben lévő extrém liberális abortuszszabályozásnál.

A hirdetőtábla Wellingtonban, Új-Zéland fővárosában található. A frappáns szöveg nyers fordítása valahogy így hangzik: „Mindkét élet számít” (a magzat és az édesanya élete is), rímelve a Black Lives Matter mozgalom zászlójára tűzött jelszóra, amelyet magyarul körülbelül így adhatnánk vissza: „A feketék élete is számít”.

A plakátot az országban legrégebben működő életvédő mozgalom, a Voice of life jegyzi, amely többek között azért tiltakozik, mert az országban életbe lépett jogszabályok extrém liberális módon kezelik az abortuszt: például szülés közben is el lehet végezni a beavatkozást.

A kép egyébként egy állapotos édesanyát és babájának ultrahangképét mutatja, aláírásként pedig az alábbi szöveg szerepel: „Mindketten többet érdemelnek az extrém abortusztörvényeknél”. Utalva ezzel az országban hatályban lévő elképesztő szabályozásra, amelyet disszonáns módon épp Új-Zéland női miniszterelnöke, Jacinda Ardern regnálása alatt alkottak, aki akkortájt adott életet első gyermekének. 

Persze a felhívás gyorsan kiváltotta azoknak a nem életpárti, BLM aktivistáknak az ellenszenvét, akik valószínűleg az élet védelmét is csak addig tartják fontosnak, amíg az ő ügyüket is szolgálja.

„Undorító, hogy ezt így kiengedték. Evvel a jelszóval ezekben az időkben? Ilyen ízléstelen felhanggal, ember!” – reagált egy Facebookos hozzászóló, s a plakát azóta is kapott hideget-meleget a közösségi oldalon.

A dolog pikantériája, hogy a plakát már 2019 októbere óta kint van a fővárosban, sokkal régebbi tehát, mint a George Floyd halála után elindított mozgalom – persze nem lepődnénk meg, ha Uncle Ben és Aunt Jemina után úgyszintén a BLM esztelen antirasszista tisztogatásának áldozatává válna…

 

Kiemelt képünk képernyőkép, a kisfilm tulajdonosa: Newshub

Iratkozzon fel hírlevelünkre