Tasha Cobs Leonard híddá váló dalai felébresztik a keresztény könnyűzenét

Tasha Cobs Leonard az egyik, ha nem a legsikeresebb női gospel előadó, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 2013-ban megjelent „Grace” az elmúlt öt év legsikeresebb zenei albuma lett. A többszörös Grammy-díjas énekes már nem először bizonyítja, hogy lehet olyan felvételt készíteni, amely teljes mértékben, minden részletében élő. A napokban megjelent „Intercession” is ezt példázza.

Élő hangszerelés, élőben előadott énekek, eleven dicsőítés. Semmi manír, csak profizmus és teljes odaadás. Így jellemezhető Tasha Cobs Leonard új zenei albuma dalainak (Let It Fall; Move – Out Of The Way; Hallelujah – You Get The Glory; He is Lord) medley felvétele, amelyet pár napja osztott meg a világ méltán legnépszerűbb és legenergikusabb gospelénekesnője.

A zenekar minden tagja, a dús és nagy létszámú vokál egymást segítve és kiegészítve állnak Isten jelenlétében, miközben minden dicsőséget megadnak a Mindenhatónak.

Az énekes előadó számára fontos, hogy megtalálja az univerzális, mindenkit megszólító dicsőítés új formáját, amelyet szerinte három szónak kell jellemeznie:

szív, szenvedély, és törekvés.

Ennek érdekében különböző zenészeket, szövegírókat szólított és hívott meg annak idején.

„Nem volt tudatos, hogy különböző országokból csatlakozzanak hozzánk az alkotóművészek. Egyszerűen azokkal dolgoztunk, akikkel összesodort az élet. Amikor azonban láttam, hogy milyen sok irányból érkezünk, rájöttem, hogy itt valami sokkal nagyobb dologról van szó, mint gondoltam!” – nyilatkozta Tasha. „Így zeneileg és szövegét tekintve is létrejött egy univerzális megszólalás” – tette hozzá az előadó, aki bár kezdetben a kultúrák és a fajok közötti szakadék áthidalását tervezte, végül népeket és nemzeteket kötött össze. „Ez nagy meglepetés volt az Úrtól számunkra!” – nyilatkozta lelkesen.

Isten már jó tíz évvel ezelőtt meghívta Tasha-t, hogy váljon „híddá”.  William Murphy püspök kijelentette számára, hogy művészete „a dicséret hídja lesz a népek között”. A profetikus jövendölés beteljesülni látszott, amint megszületett a „Break Every Chain” című dicséret, melynek révén egymás után nyíltak meg a színpadok és közösségek az énekes előtt szerte a világon.

Az 1981-ben született Tasha kezdetben az édesapja által alapított Jesup New Life Ministries közösségében vezette a dicsőítést – egyéni zenei karrierje 2010-ben kezdődött, „Smile” című önálló albumának megjelenésével. A most kiadott „Intercession” méltó folytatása a megkezdett dicsőítő irányvonalnak, amelyből valóban nem hiányzik sem a törekvés, sem a szív, és végképp

nem hiányzik az Úr iránti, szinte felrobbanó szenvedély!

A kiemelt kép az előadó hivatalos videójának részlete.

További olvasásra ajánlott írásunk:

A We The Kingdom csak úgy spricceli a „szentelt vizet”!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre