Tizedik alkalommal rendezik meg az Érsekkerti Nyári Játékokat Egerben

Tizedik alkalommal rendezik meg idén az Érsekkerti Nyári Játékokat Egerben – közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint július 16. és augusztus 14. között olyan közkedvelt darabokat állítanak színpadra, mint az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, a Mezítláb a parkban, a Kölcsönlakás, valamint a Még egyszer, veled, ugyanitt. A gyerekeket pedig hétféle zenés, interaktív mesejátékkal várják.

Tatár Gabriella, a házigazda Pinceszínház Eger alapítója hangsúlyozta: csupán a napokban vált biztossá, hogy idén nem marad el a program. Jelezte: a július 16-i nyitóelőadással a helyi Markhot Ferenc Kórház dolgozói, a családorvosok, valamint a praxisaikban dolgozó nővérek előtt tisztelegnek, akiket az Anconai szerelmesek díszelőadásán látnak vendégül.

Az esemény fővédnöke Ternyák Csaba egri érsek lesz. Felidézte: „szerelemszínház” született tíz esztendeje, hiszen nem volt pénzük, díszletük, jelmezeik is alig. A közreműködők azonban adták a tehetségüket, a szenvedélyüket, a szeretetüket. Az első előadást Szegvári Menyhért rendezte, a nézők pedig egy apró, cirkuszi nézőtéren, padokon, de még a füvön is ültek.

Az elmúlt évtized szembetűnő változásokat hozott: sokat fejlődött a hang-, a fény- és a színpadtechnika és a második évtől a legkisebbeknek már mesejátékokkal is készültek. Első gyermekdarabjukat, az Ágacskát azóta több mint 300-szor játszották nagy sikerrel. Szólt arról is, hogy amíg kezdetben egy dobogón játszottak a színészek és az Érsekkerti-tó volt a díszlet, ma már nagyszínpad, kamara- és gyermekszínpad várja az érdeklődőket. Emellett két éve 800 fősre bővült a nagyszínpad előtti nézőtér is.

MTI

(Kiemelt képünk forrása: Flickr.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre