Teréz anya: Az abortusz ördöge elpusztítja a békét, a szeretetet és az örömöt

Idén 35 éve, hogy Kalkuttai Teréz anya felszólalt a legkisebbek, az abortuszban megölt magzatok védelméért.

Köszönjük meg Istennek a szüleinket, akik akartak minket, akik szerettek és felneveltek - ezekkel a megható szavakkal kezdte beszédét éppen 35 évvel ezelőtt Kalkuttai Szent Teréz egy életvédelmi konferencián. Szónoklatára mindenki úgy emlékszik vissza, mint élete meghatározó élményére, pedig Teréz anya nem csomagolta rózsaszín papírba mondandóját: véleménye szerint az abortusz ördögi bűn, amely elpusztít minden gyönyőrűséget a világon.

Épp 35 évvel ezelőtt történt, hogy Kalkuttai Szent Teréz felszólalt egy életvédelmi konferencián. Már személyes jelenléte is óriási erővel hatott a megjelentekre, nem kevésbé szavai, amelyekkel a legkisebbeket, az anyaméhben fejlődő gyermekeket vette védelmébe, segítségül hívva Isten igéjét a megszólaláshoz.

„Napjainkban a legkisebbek, a meg nem született gyermekek lettek a pusztítás fő célpontjai. Megsemmisítésük közben Isten gyönyörű képét, az Ő jelenlétét is leromboljuk. Pedig mindegyikük, minden egyes meg nem született gyermek Isten képmására teremtetett, és nagy dolgokra hivatott már az anyaméhben: szeretni és szeretve lenni. Ezért aztán az abortusz iszonyatos bűn, amely elpusztít mindent, ami szép: a békét, a szeretetet, az örömöt és az egységet. Ezek a gyermekek mind Isten kedves gyermekei – nem csupán kartotékszámok – akárcsak te vagy én.”

Teréz Anya azt is felidézte, hogy nemrég csodálatos élményben volt része, amely éppen Istennek ezt a fajta szeretetét mutatta meg számára a legkisebbek felé: egy haldokló kisfiú édesapja kért tőle segítséget, akinek az orvos olyan gyógyszert írt fel, amelyet Kalkuttában nem, csak Angliában lehetett volna beszerezni. Éppen abban a pillanatban jelent meg náluk egy másik férfi, akinek az volt a feladata, hogy összegyűjtse a családoktól az általuk már nem használt medicinákat, hogy újra tudják azokat osztani a szegényeknek. És a kosár tetején ott volt az a gyógyszer, amelyre a haldokló gyermeknek volt szüksége. Kalkuttai Szent Teréz szerint mindez azt mutatja, hogy Istennek igenis gondja van a legkisebbekre, akár már az anyaméhben is.

Később azt is felidézte, hogy Jézus megjelenése édesanyja méhében arra indította Szűz Máriát, hogy meglátogassa Erzsébetet, és segítsen rokonának, aki már várandósságának előrehaladott állapotában volt. Isten szeretetének gyakorlati megvalósulása ez a cselekedet, amely azt mutatja, hogy valami különleges történik. Egy még nem megszületett gyermek jelenléte hirdeti Krisztus közeledtét.

Teréz anya, aki a világon talán a legtöbbet tette az ártatlanok védelméért, arra is felhívott minden jelenlévőt, hogy álljanak ki az abortuszok megelőzéséért. Segítsék az édesanyákat, hogy akarják megfogant gyermekeiket. Azt is kiemelte, hogy a nem kívánt gyermekek életükkel éppen azt a szeretetet, örömöt és egységet vihetik az örökbefogadó családjukba, amely végleg elveszne ha meg sem születnének.

„Teréz anya milliók példaképe az egész világon” – idézte fel alakját Carol Tobias életvédő. Ahogy egyszer a Szent fogalmazott,

„nem vagyunk mindannyian nagy dolgokra teremtve, de mindannyian tudjuk a kis dolgokat nagy szeretettel végezni.”

„Ez pedig minden életvédőt motivál a cselekvésben a mai napig.”

Kalkuttai Szent Teréz teljes beszédét itt tudjuk megtekinteni.

Forrás: Lifenews.com