Na ez a diktatúra: Donáth Anna az LMBTQ-jogokhoz kötné az uniós forrásokat

A Momentum politikusa a LMBTQ-jogok kiteljesítéséhez kötné az uniós forrásokat - szúrta ki az Origo. Donáth Anna szerint EU-pénzekkel (azaz közpénzekkel) kellene támogatni a meleglobbit.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a napokban új ötlettel állt elő: szerinte a tagállamoknak járó uniós források kifizetését az LMBTQ-jogok érvényesüléséhez kellene kötni. A videót kiszúró Origo cikke szerint a képviselő szivárványos Momentum-pólóban kritizálta Magyarországot és Lengyelországot, valamint „a transzneműek kapcsán üzen hadat a hagyományos értékeknek”.

A lap hangsúlyozza: Donáth a jövőben – a gazdaság teljesítménye mellett – az uniós kifizetéseket az emberi jogok, ennek keretén belül pedig az LMBTQ-jogok érvényesüléséhez kötné. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy tagállam csak akkor kapna uniós forrást, ha kellően liberális politikát folytat. (Értsd: ha nem értesz egyet velünk, nem jár adjuk oda azt, ami egyébként alanyi jogon járna – nem ez a diktatúra?)

A Momentum képviselője videójában arról is beszél, hogy az EU következő, 7 éves költségvetési ciklusában célzott forrásokat (közpénzeket) kívánnak biztosítani a „jogvédelemmel, különösen az LMBTQ-társadalom védelmével és képviseletével foglalkozó civil szervezetek számára”. Nem mellékesen ezek a szervezetek egytől egyig a liberális agendát építik, nem egy kifejezetten egyház- és vallásellenes.

 

Forrás: Origo

Iratkozzon fel hírlevelünkre