Kettős mérce az amerikai médiában: a fekete életvédő szenátort ért fenyegetésekről nem számolnak be

A feketék érdekeiért harcos módon kiálló Black Lives Matter mozgalmat futtató liberális amerikai média becsukja a szemét, amikor arról van szó, hogy egy életvédő, republikánus szenátort érnek támadások. Pedig Tim Scott nem csupán rasszista üzeneteket, de halálos fenyegetést is kapott.

Tim Scott a konzervatív republikánusok egyetlen színesbőrű szenátora. A New York Times riportban számol be róla, hogy az életvédő politikus milyen fenyegető üzeneteket kapott irodai üzenetrögzítőjére:

volt köztük rasszista, sőt, az életét fenyegető kijelentés is.

Az amerikai liberális média túlnyomó része azonban mindezekről elfelejtett beszámolni, hiszen olyan fontos hírekkel volt elfoglalva, mint például egy Trump-ellenes könyv bemutatása vagy éppen az USA vezetésének jelenlegi lejáratása és a demokraták jelöltjének fényezése.

A feketéket ért támadásokra való érzékenység tehát kifejezetten szelektív a tengerentúlon, ami egyébként egyre többször hangzik el a BLM mozgalmak kapcsán is, például akkor, amikor fekete kisbabák életvédelméről lenne szó.

Ha a feketék élete tényleg számít, nem a rendőrség finanszírozását kellene leállítani, hanem az abortuszokét

A New York Times riportjában részletesen olvasható, hogy Scott kollégái valósággal sokkot kaptak, mikor a szenátor beszámolt az őt és közvetlen munkatársait ért fenyegetésekről. A politikus felvételekkel is alátámasztotta, hogy nem a levegőbe beszél: az egyik üzenetben a hívó fél egyszerűen csak “Tim bácsinak” titulálva válogatott trágárságokkal illeti a szenátort, családját és kollégáit, majd javaslatot tesz rá, hogy Scott váltsa meg egyirányú jegyét a pokolba. A másik bemutatott üzenet küldője még ennél is messzebbre megy és saját célkeresztjében szeretné a politikus fejét látni. 

Scott egy interjúban arról is beszél, hogy a sajtó szándékosan rosszul interpretálja a rendőrség reformjára tett javaslatait.

Érdekes, hogy míg mi is a „jó oldalon” állunk a reformokat illetően, az emberek szemében mégis mi vagyunk a „rossz fiúk”, az alapján, ahogy a sajtóban bemutatnak minket

– fogalmazott a politikus, és nem ok nélkül, hiszen a liberális sajtó egyszerűen kihagyta a törvénytervezetet ismertető bevezetőjét vagy csupán lerövidítve számolt be róla.

 

Forrás: Lifenews.com, Newsbusters.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre