Üdvözli a Ficsak a csecsemőgondozási díj összegének emelését

Üdvözli a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a kormány döntését, miszerint a csecsemőgondozási díj (csed) 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára emelkedik jövő júliustól.

Magyarország Kormánya ismét jelentős intézkedést tett a hazai családok támogatása érdekében. A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a döntést, amelynek értelmében 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára emelkedik az édesanyák számára a szülés után folyósítható csed, azaz csecsemőgondozási díj – olvasható a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) internetes oldalán.

Mint írják, egyesületük már alapítása óta – a társadalom iránti elkötelezettsége szellemében – a magyar családok boldogulása, életük könnyebbé tétele, a fiatalok gyermekvállalási hajlandóságának fokozása érdekében cselekszik. Természetes tehát, hogy nagyon örülünk és őszintén támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, amelyek a saját értékrendünkkel azonosak.

Magyarország Kormánya a 2021-es költségvetésből – a csecsemőgondozási díjra vonatkozó intézkedése értelmében – több mint 14 milliárd forinttal gazdagítja a magyar kisgyermekes családok büdzséjét, ezáltal segítve anyagi gyarapodásukat.

– Országos szervezetünk számára örömteli az újabb mérföldkő, amely jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. A korábban meghatározott 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára növekszik 2021. július 1-jétől a csed összege, amely után kizárólag személyi jövedelemadót kell majd fizetni.

„Az intézkedésnek hála a gyermek megszületését követő félévben jelentős összeg marad közel 80 ezer magyar családnál – olvasható a honlapon. Az egyesület emlékeztet arra, hogy a csecsemőgondozási díjat azok a hölgyek vehetik igénybe, akik a szülést megelőző két évben legalább 365 napon keresztül biztosítottak voltak. A tervek szerint a jövőben évente 28,5 milliárd forintos költségvetési forrást igényel majd a csed módosítása, amely újabb jelentős közösségvállalást jelent a magyar családokkal.

 

MTI, ficsak.hu

(Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre