Frivaldszky: Nincs olyan, hogy harmadik nem

Frivaldszky Edit mini videó-előadásában szólt arról, hogy az elmúlt években felerősödött gender-ideológia. Hívei egyre kevésbé ismerik el a biológiai, a teremtett nem fontosságát, azt csak a társadalmi nem alárendeltjének tartják.

Frivaldszky Edit a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumának videó előadásában számolt be arról, hogy a 21. századi ember számára már egyre kevésbé egyértelmű a hagyományos férfi és női nemek fogalma. Ennek a definíciós veszélynek elsősorban a fiatalok vannak kitéve, akik a WHO, az Unesco és az ENSZ szakosított szervei által támogatott oktatási program keretén belül, 9 és 15 éves kor között megismerkedhetnek a gender-ideológia alapjaival: azaz, hogy a férfiakon és nőkön kívül létezhet másik nem is.

Évtizedek óta ismert, hogy a gender-ideológia elválasztja egymástól a biológiai nemet és a társadalmi nemet, mely önmagában nem jelentene problémát. Ugyanakkor a gender-ideológia az elmúlt években megváltozott, és hirdetői azt tűzték zászlajukra, hogy a biológiai (teremtett) nem szerepe teljesen lényegtelen, mert minden a társadalmi nem alá van rendelve.

Ehhez a szemléletükhöz pedig jogokat követelnek a többségi társadalom tagjaitól.

A magyar szakember a felmerülő külföldi problémákról is beszélt videó-üzenetében:

„Ilyen probléma lehet esetleg, ha egy iskolában valaki, egy fiú úgy érzi, hogy női testben él, és jogokat követel magának, hogy bemehessen a női öltözőbe. Vannak olyan iskolák az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Nyugat-Európában, ahol ezt biztosítják számára, de ők még ennél is tovább menve, nem azt kérik, hogy egy külön mosdóba, külön öltözőbe mehessenek be, hanem például »lányként« a lány öltözőt használhassák.”

Keresztény Civil Fórum – Frivaldszky Edit előadása

👨♥️👩=👨‍👩‍👧‍👦 „A 21. századi ember számára nem egyértelmű már, hogy a világban férfiak és nők, fiúk és lányok vannak. Nagyon fontos, hogy az objektív valóságot ne cseréljük fel egy szubjektív érzetre, olyan énképre, amit az ember érez, és ne az érzelmek határozzák meg, hogy kik is vagyunk."Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ vezetőjének példákkal gazdagon illusztrált előadása arról, hogy mi is a probléma korunk divatos gender-ideológiájával.

Közzétette: KDNP és Frakciója – 2020. június 23., kedd

A szülőknek azonban joguk van ahhoz az elváráshoz, hogy lányuknak ne kelljen a tornaóra előtt olyan fiúval együtt öltöznie, aki lánynak gondolja magát. Az objektív valóságot nem helyes a szubjektív érzésekkel és érzelmekkel összekeverni.

Frivaldszky emlékeztet arra, hogy kis számban valóban léteznek olyan emberek, akiknél fejlődési rendellenesség miatt valóban nem egyértelmű, hogy melyik nemhez tartoznak. A gender-elmélet hívei őket szokták példaként emlegetni, amikor „harmadik nemről” vagy a „bináristól eltérő nemről” beszélnek.

Harmadik nem azonban nem létezik.

A 2011-es Isztambuli Egyezményben is megjelenik a gender, mint társadalmi nem. Az egyezmény a teremtett, biológiai nemeket és a társadalmilag létrehozott nemeket egyenrangúnak tartja és ismeri el. Ennek alapján próbálják azt kodifikálni, minden nemzetközi jogrendszerbe beemelni. Magyarország még nem ratifikálta az egyezményben foglaltakat.

Frivaldszky Edit kiemelte: a férfi és a női nemen kívül más nem nem létezhet, főleg nem olyan, mely a férfi és a női nemek hagyományos szerepköreit kívánja kisajátítani.

Tóth Gábor

Kiemelt képünk forrása: Flickr.com