Százkét unokája született egy amerikai házaspárnak – eddig

Az Illinois államban élő Ruth és Leo Zanger a gyermekek vállalására és szeretetére építette 64 éve tartó házasságát. Ezt mi sem bizonyítja ékesebben, mint hogy igazán egyedülálló „méretű” családnak örvendhetnek, összesen 102 unokát tartanak számon: 53 unokát, 46 dédunokát és három ükonokát. Eddig.

Leo Zangernek csupán egyetlen féltestvére volt, de bevallása szerint mindig is sok gyermekre vágyott. Megtalálva a párját, Ruth-ot, közös mottójuk lett, hogy 

mindig van hely egy születendő új életnek. 

Ebben a szeretetteljes közegben jött a világra 12 gyermekük, akiktől később érkeztek sorra az unokák, dédunokák és már az ükunokák is. A legtöbb családtag a családi ingatlanügynökségnél dolgozik, így napi kapcsolatban állnak egymással. Egy korábbi interjúban Leo Zanger azt nyilatkozta, hogy most már elkezdhetik a saját falujukat is építeni, hiszen akkorára nőtt a Zangerek száma…

A családban aszerint tartják számon a „korszakokat”, hogy egy-egy generáció elsőszülöttje mikor látta meg a napvilágot. Ruth és Leo első gyermeke 1956-ban született, első unokájuk 1975-ben, majd sorra a déd-, aztán az ükunokák. A család legutóbb 2015-ben készített egy fotókollázst, amelyen minden gyermek, unoka, dédunoka és az akkor újonnan érkezett első ükunoka is szerepelt.

A Zanger család apraja-nagyja Fotó: Leo Zanger Facebook oldala

Bár az alábbi videó 2015-ben készült, de a Zanger család életszeretete ma is jellemző. Azóta eltelt évek alatt megszületett még két ükunoka, velük emelkedett az unokák száma 102-re.  Az „egyszerű” családi ünnepek alkalmával egész templomi közösségi helyszínt kell bérelniük, hogy mindenki beférjen, egy kerti party pedig hetekig tartó szervezkedést, több száz kiló hús beszerzését igényli.

Az idős Zanger-házaspár bevallása szerint óriási erőforrás rejlik a szoros családi összetartásban. Leo Zanger arról is beszélt: egy ideig midig eltart, amíg valakinek megtanulják a nevét, legyen frissen született családtag, vagy újonnan beházasodott rokon – de mindig sikerül!

Leo Zanger a Today-nek adott év eleji interjújában hangsúlyozta, hogy

a születés egy csoda és minden új élet egy külön világot ad hozzá a család életéhez. 

Kiemelt képünkön a családfő, Leo Zanger családjának egy részével. Fotó: Leo Zanger Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre