Embercsempész bandára csapott le a rendőrség

A 17 tagú banda majdnem 200 migránst segíthetett Nyugat-Európába.

A police.hu-ra pénteken feltett közlemény szerint a jordán, egyiptomi, román és magyar állampolgárokból álló hálózat 2017 második felétől folyamatosan hozta a menekülteket Magyarországra. Gondoskodott arról, hogy a Romániában a szabad mozgás jogával rendelkező harmadik országbeli állampolgárok – alkalmanként 2-5 ember – eljussanak a magyar-román államhatár közelébe, ahol a társtettesként meggyanúsított autóbuszvezetők a menetrend szerint Budapestre közlekedő járatokon elrejtették őket.

Miután Budapestre érkeztek, az elrejtett migránsokat vagy egy budapesti szállodában szállásolták el, az ott dolgozók bevonásával, a hatóságok elől elrejtve, vagy azonnal továbbvitték őket Nyugat-Európa felé.

A harmadik országbeli állampolgárok, többségében családok, több ezer eurót fizettek ki a szervezésben részt vevőknek. Az államhatáron többször is elfogtak ilyen embereket – fűzték hozzá.

A nyomozás során beszerzett adatoknak, illetve a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően 17 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön bilincs látható egy vádlott kezén 2015. szeptember 16-án a Debreceni Járásbíróság tárgyalótermében, ahol megkezdődött az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés ügyének tárgyalása. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre