A PDSZ szerint addig lehet verni a tanárokat, amíg léteznek szociális problémák az országban, Rétvári szerint viszont addig sem kellene

rétvári bence államtitkár

Bár a szervezet elvileg a pedagógusok érdekeit kellene, hogy védje, most is inkább csak politikai csatározással foglalkozik. Már az is érthetetlen volt, amikor az érettségi bojkottjára hívták fel a tanárokat. - írja közösségi oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az iskolaőrök a tanárok fizikai biztonságát szolgálják majd, és a többi diák tanulási lehetőségét védik. A PDSZ magára hagyná azokat a tanárokat, akikre erőszakosan rátámadnak a diákok. Nem lehet egyedül hagyni az erőszakkal veszélyeztetett tanárokat, és nem lehet elengedni a kezét az osztály többi tanulójának sem, akik erőszakos környezetben nyilván tanulni se tudnak. – írja Rétvári Bence.

Videók tucatjai láthatók a neten, ahol tanárokat bántalmaznak, és ekkor pont a szakszervezet maradna tétlen? Egy valós problémára kell megoldás, ezt szolgálja a két hét múlva szavazásra kerülő törvényjavaslat.

Mint azt az államtitkár írja: – Az erőszakot megelőzni fontos feladatunk, teszünk is érte, de az erőszakos elkövetőket megállítani még fontosabb! Az iskola nem lehet az erőszak terepe, hanem a tanulásé kell, hogy legyen!

 

Kiemelt képünk forrása: Vasárnap.hu

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre