Átadták a Katolikus Karitász új, pécsi központját

A katolikus egyház hivatalos segélyszervezete új pécsi központjának átadóján Herczegh Anita, az államfő felesége hangsúlyozta: segíteni igazából csak szeretetből lehet.

Péter apostol, a Pécsi Egyházmegye védőszentje arra hív bennünket, hogy állandóan, teljes szívünkből szeressük egymást és a Katolikus Karitásznak is ez adja a lényegét. A karitász szeretettel működő közösség, tagjai azok, akik adományt adnak és azok is, akik kapnak, ereje nem az intézményben, hanem tagjainak lelkében rejlik – mondta Herczegh Anita.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: a humánerőforrás bázisként működő új pécsi központ kialakítása a Katolikus Karitász 3,5 évig tartó 650 millió forintos beruházási programjának része, amelynek keretében logisztikai központ épült Székesfehérváron és a Borsod megyei Felsőzsolcán a karitatív tevékenység támogatására.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a Katolikus Karitász új, humánerőforrás-bázisként működő logisztikai központja Pécsen az átadás napján, 2020. június 17-én. MTI/Sóki Tamás