Újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár

Keddtől újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár, a létszámkorlátozás miatt lehetőség van előzetes helyfoglalásra. A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében a könyvtárban egyszerre 50 főt fogadnak, ezért megnyitják az előzetes helyfoglalás lehetőségét, ezzel biztosítva a helyet a konkrét időpontra érkező olvasók számára – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A foglalást a tervezett látogatást megelőző napon, e-mailben szükséges jelezni az inform@oszk.hu, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig a kszk@oszk.hu címen. Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottak ki egyéni olvasói helyeket, a visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek.

A maszk használata az olvasói terekben kötelező, az épületben való tartózkodás időtartama alatt pedig ajánlott.

A főbejárathoz érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki. Az olvasói terek használatában bevezetett változások az intézmény honlapján olvashatók. A bibliotéka általános olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tart nyitva. Több mint 10 millió dokumentum, 40 ezer kötetes szabadpolcos állomány és 400 ezer évfolyamnyi hírlapgyűjtemény várja ismét a nemzeti könyvtárba látogatókat.

MTI

(Kiemelt képünk forrása az Országos Széchényi Könyvtár Facebook-oldala.)

Iratkozzon fel hírlevelünkre