Három hétig minden este halálosan fenyegettek keresztény családokat

Indiában 16 keresztény család halálos fenyegetéseket kapott három héten át. A végén erőszakkal a sarna sharam törzsi vallásra térítettek át két famíliát.

A három hét leforgása közben sarna-szélsőségesek látogattak el felfegyverkezve minden nap 16 keresztény család otthonához Bandzsari faluban, Indiában. A szélsőségesek halállal és kiközösítéssel fenyegették a keresztényeket, ha nem térnek át törzsi hitükre.

„Odáig mentek, hogy közölték, »ha ezek a keresztények nem térnek át, nem hagyják el a kereszténységet és térnek vissza sarna gyökereinkhez, megöljük őket és utána börtönbe is vonulunk. Nem érdekel minket«” – nyilatkozta Sarabjit Bharati, a Kirpa Bhavan Salom egyház főlelkésze a Morning Star Newsnak

Két keresztény család beletört a terrorba és olyan papírokat írtak alá, amelyek

20 000 rúpia (~ 80 000 forint) megfizetésére kötelezik őket, amennyiben részt vesznek keresztény istentiszteleten, vagy újra hinni mernek Jézus Krisztusban.

Április végén a törzsi vallás követői a rendőrségtől kértek segítséget, azonban miután a hivatalos szervek közölték a szélsőségesekkel, hogy a faluban az emberek olyan vallást követnek, amilyet jónak látnak és elmentek, a dühös tömeg tovább zaklatta a családokat.

A maradék 14 családtól ezek után újabb panaszt rögzítettek a patani rendőrségen, a rendőrök pedig újra kiszálltak a helyszínre és elmondták a szélsőségeseknek, hogy nagyon komoly következményekkel kell számolniuk a fenyegetésekért, ha továbbra sem hagyják békén a keresztényeket.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az Asia News.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre