Elvégezte a középiskolát, most egyetemre megy a Down-szindrómás kamaszlány

Hannah Humes egy ohio-i fiatal, idén végzett a középiskolában. Társaihoz hasonlóan a koronavírus előtti időkig bejárt az osztályába; aztán online fejezte be a tanulmányait, ősztől pedig egyetemre megy majd. De vajon mi olyan különleges ebben a kamaszlányban, hogy még az amerikai People magazin is beszámolt róla...?

Édesanyja szerint Hannah úttörőnek számít ezen a területen, és teljesítménye segíthet abban, hogy a hozzá hasonlóan Down-szindrómával élő emberek számára kinyíljanak az oktatáshoz vezető kapuk.

Ő maga így nyilatkozott a People magazinnak:

„A fogyatékkal élő emberek elsősorban emberek. Én sem vagyok »speciális igényű, vagy downos«, csak egy lány, aki ezzel a szindrómával született.”

A végzős sztár tervei szerint ősztől a Vanderbilt Egyetemen folytatja tanulmányait, ahol egy négy éves, kifejezetten  szellemileg korlátozott emberek számára induló képzésben vesz majd részt.

Ahogy Hanna fogalmazott: „nagyon szeretem az integrációt, amikor a többiekhez hasonlóan én is részt vehetek mindenben. Én csak lehetőséget szeretnék kapni.”

Hannah története sikertörténet – a lány megkapta azokat lehetőségeket, amikhez egyébként minden egyes Down-szindrómás embernek joga lenne.

Sokan azonban még születésük előtt elesnek mindettől – ugyanis a diagnózis miatt abortálják őket…

 

Kiemelt képünk forrása a People magazin, részlet a lap nyomtatott kiadásából.

Ha fontosnak tartod a családot, a szülői szerepekhez kapcsolódó értékeket, és szeretnél további cikkeink között böngészni, akkor kövesd be a Családhálót a Facebook-on!

Iratkozzon fel hírlevelünkre