Négyen is azt mondták, vetesse el a babát – egészséges gyermeke született

Amikor Kimberly James még nem megszületett kislányánál élettel összeegyeztethetetlen betegséget diagnosztizáltak, négy különböző szakértő próbálta meg rábeszélni az abortuszra. Férjével közösen végül úgy döntött, hogy az életet választja – és milyen jól tette!

Elgondolkodtató esetről számol be hasábjain az ausztrál 7 News. Kimberley James egy átlagos brit édesanya volt, kálváriája akkor kezdődött, mikor terhessége 12. hetében kislányánál cisztás higromát és magzatkori ödémát állapítottak meg az orvosok. A szakértők arra figyelmeztették, hogy a jelenség miatt a gyermek nagy valószínűséggel nem marad majd életben, miután megszületett – és az abortuszt javasolták az első gyermekét váró, letört házaspár számára.

Három vagy négy alkalommal is elhangzott, hogy válasszuk a terhességmegszakítást – emlékszik vissza az esetre a nő, aki ma már egy teljesen egészséges kisgyermek boldog anyukája. Azt is elmondta, hogy az ultrahang azt mutatta, a baba teste fel van püffedve, és az orvosok nagyon sürgetően beszéltek nekik a terhességmegszakításról. A szülők végül elmentek egy magánorvoshoz, befizettek egy drága vértesztre is, de közben már elhatározták, hogy nem döntenek a baba elvetetése mellett. És milyen jól tették!

A 16. héten végzett vizsgálatok szerint ugyanis a magzati ödémának, ami miatt a terhességmegszakítást szorgalmazták a szakemberek, már nyoma sem volt. „Senki nem tudta megmondani, mindez hogyan történhetett, elmondásuk szerint ilyesmit korábban nem tapasztaltak” – mesélte az édesanya. Négy héttel később aztán újabb meglepetés érte a fiatal szülőket: a cisztás higrómát sem tudta már kimutatni az ultrahangvizsgálat.

A kislány, aki a keresztségben a Penelopé nevet kapta, végül teljesen egészségesen született, majdnem 3200 grammos súllyal. A világra jövetele után azonnal megvizsgálták a terhesség alatt észlelt tünetek miatt, ám a szakemberek semmilyen eltérést nem találtak. A család most már otthon van, és a baba egyre erősebb.

„Az orvosok teljesen megdöbbentek az eredményeken” – fogalmazott Kimberley, aki arról is beszámolt, mennyire hálásak, hogy merték folytatni a terhességet a rossz prognózisok ellenére. „Annyira szeretjük, ő a mi kis csodánk.”

Sajnos Kimberley-ék esete nem egyedülálló: a szülőkre egy esetleges rossz diagnózis esetén óriási nyomás nehezedik a szakemberek részéről, akik legtöbbször a terhességmegszakításra próbálják rábeszélni a kétségbeesett párt. Down-szindróma gyanúja esetén extrém magas a terhességmegszakítások száma: Izlandon például majdnem 100 százalék.

A James család története bátorítás lehet azon szülők számára, akik szívük mélyén az életet szeretnék választani és esélyt akarnak adni kisbabájuknak még egy valóban kétségbeejtőnek tűnő helyzetben is.

Ha fontosnak tartod a családot, a szülői szerepekhez kapcsolódó értékeket, és szeretnél további cikkeink között böngészni, akkor kövesd be a Családhálót a Facebook-on!

Iratkozzon fel hírlevelünkre