Mit érez egy magyar június 4-én?

Mit érez egy magyar június 4-én? – teszi fel a kérdést az Axióma első videója, a kérdés pedig nyilvánvalóan nem marad megválaszolatlanul. 

A kiindulási pont: minden rendben, a háborúban jól állunk, idegen csapatok sincsenek hazánk területén. Aztán jön a fordulat, a megrázkódtatás, a kitelepítések, az országcsonkítás, ezzel együtt pedig személyes sorstragédiák és egy nemzet kivéreztetésének szándéka. A kisfilm remekül mutatja be a veszteségek arányait, de még ennél is jobban Csonka-Magyarország reakcióit.

Mai fejjel meglepő, de a videóból kiderül: amikor az Országgyűlésben először elhangzik a magyarság új imája, miszerint „Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy örök, isteni igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában”, arra még a szélsőbal is rámondja az áment. 

A kisfilm hangsúlyozza:

„Magyarország Trianon után bebizonyította, hogy a legnehezebb helyzetből is talpra tud állni. Az ellehetetlenített nemzet képes volt az összefogásra és a kétségbeesést, a múltba révedést, a kishitűséget félretéve újult meg. Ha nem így lenne, valószínűleg már nem beszélnénk magyarul, nem emlékeznénk és nem is terveznénk. Nem lennénk itt.”

A teljes film megtekinthető itt:

 

Kiemelt képünk képernyőkép, forrása az Axióma.

Iratkozzon fel hírlevelünkre