Aranyérmes a Juliska néniről készült videó!

Korábban már bemutattuk a kedves Olvasóknak azt a videót, melyben a 103. éves Juliska néni beszél a székelyföldi létről a határok változásától egészen napjainkig. Bölcsességei megfontolandóak minden kor gyermeke számára. A mai nap a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által korábban meghirdetett „Milyen jó, hogy itt vagyunk” című pályázat eredményhirdetésén a 19-25 évesek kategóriájban ez a pályamű érdemelte ki az első helyezést.!

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága videópályázatot hirdetett, melynek keretében három korcsoportban várták a pályamunkákat. „Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság »nem hivatalos himnuszának« közismert sorával” – szólt az Államtitkárság a világ bármely pontján élő fiatalokhoz.

„A pályázat célja, hogy a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.”– állt a felhívásban.

A pályázatra a fiatalok három korcsoportban (10-14, 15-18, illetve 19-25 évesek) jelentkezhettek, az alkotások hossza pedig minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehetett. Az eredményhirdetésre június 3-án 15 órától került sor a Külhoni Magyarok Youtube csatornáján. Az érdeklődők itt mindegyik korcsoportban láthatták a legesélyesebb 10 pályamunkát – majd a nyertes műveket is. 

Az első korcsoport nyertes munkája Farkas Leila, Sinka Farkas Luca és Farkas Gréta alkotása, a „Mese Amáliáról” című videó lett; az alkotók Erdélyből, Nyikómalomfalváról küldték be pályázatukat.

A 15-18 évesek korosztályában Felvidékre, Fülekre szállt a pálma – Varga Dániel és Gáspár András fejére, a „Határtalanság” címet viselő munkájukért.

A rangidős korosztályban pedig Deák András alkotása nyerte el az első helyezést.

Így Juliska néni szívből jövő tanácsai még több emberhez eljuthatnak!

A trianoni döntésnél is idősebb székely néni vall az élet fontos dolgairól

 

Címlapképünk forrása: Kolumbán Juliska néni, Bardoc – Erdővidék Fotó: Erdővidék 100 arca, youtube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre