Ajándék a vadászoktól az egészségügyiseknek

Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak vadászatra jogosult erdőgazdaságok, társaságok a koronavírus-járvány idején - mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.

Kovács Ferenc beszámolt arról, hogy tájegységi fővadászok kezdeményezésére, vadgazdálkodók, szakácsok, vadhúsfeldolgozók közreműködésével több mint 40 helyszínen adtak át szarvas- és őzhúst, valamint vadételt kórházaknak, mentőállomásoknak, idősotthonoknak az elmúlt hetekben, hálából az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkájáért.

A főosztályvezető kitért arra: szerdán a kaposvári központú Kaposi Mór Oktató Kórház 500 kilogramm szarvashúst kapott vadászatra jogosultnak köszönhetően, az alapanyagot az állami erdő- és vadgazdálkodó SEFAG Zrt. öreglaki vadfeldolgozó üzemében készítették elő.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Rigó László, a kórház műszaki osztályvezetője, Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője, Gallai Brigitta, a kórház élelmezésvezetője, Dér Tamás alpolgármester, Fekete István tájegységi fővadász és Fehér István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója az Agrárminisztérium vadhúsadományának átadásán a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház udvarán. MTI/Varga György

Iratkozzon fel hírlevelünkre