Hívd fel, ha igazán fontos! – telefonos összefogás Trianon 100. évfordulóján

Külhoni magyar ismerőseink, barátaink telefonos megkeresésére buzdít „Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak!" elnevezésű kezdeményezésével a HÁLÓ közösség. Kerek 100 éve írták alá a gyalázatos trianoni békediktátumot - most talán még inkább fontos, hogy összetartásunkat bizonyítsuk!

„A szétszakítás, a trianoni békediktátum évfordulóján, ezekben a napokban vegyük számba és szólítsuk meg anyanyelvünkön a határaink túloldalán, különösen a szórványban élő néhány barátunkat, ismerősünket!” – áll a HÁLÓ közösség felhívásában.

Az ökumenikus közösség immáron harminc éve építi a határokon átívelő kapcsolatokat különböző ökumenikus programokon keresztül. A most harmadik esztendeje megrendezett telefonos „eseménnyel”, felhívással a szervezők arra buzdítanak minden magyar embert, hogy ha csak néhány napra is, de

fűzze kicsit szorosabbra kapcsolatait a határon túli testvéreivel.

Mindegy, hogy telefonon vagy az internetes lehetőségek egyike révén, de mindenképpen élőszóban vegyük fel a kapcsolatot az ismerősökkel!

„A határtalan szeretet hangján fonjuk be a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat. Így, személyesen fejezzük ki egymásnak összetartozásunkat!”

A közösség vezetői arra kérik a kezdeményezésükkel rokonszenvezőket, hogy csatlakozási szándékukat jelezzék az esemény közösségi oldalán oldalán. A visszajelzéseket, illetve az élménybeszámolókat a trianon@halo.hu levelezési címre várják.

 

A Háló videoüzenete a Nemzeti Összetartozás Napjára, a trianoni békediktátum 100. évfordulójára, minden magyar ember számára itt található

Kiemelt képünk illusztráció, azon a Rákóczi Szövetség középiskolás vezetői fórumán részt vevő diákok nemzeti színű zászlót visznek az Országház előtt 2020. február 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre