Herkules az ártatlanok védelméért – Kevin Sorbo harcba száll a liberális abortusztörvényekkel

Kevin Sorbo, akit korábban a Herkules-sorozat főhőseként ismerhettünk meg, most egy olyan katolikus anyaotthont támogat, amely a koronavírus-járvány által leginkább sújtott New York államban, a liberális abortusztörvények fellegvárában is a legártatlanabbak védelméért küzd.

Sorbo a héten egy olyan online rendezvény házigazdájaként jelent meg, melynek célja egy New York államban működő katolikus anyaotthon-hálózat, a Good Counsel (Jó Tanács) támogatása. Amerikában még mindig küzdenek a koronavírus megfékezéséért, ráadásul New York államban különösen nagyszámú fertőzöttet tartanak nyilván. Ebben a nehéz járványügyi helyzetben a szervezet öt olyan otthont üzemeltet, ahol a veszélyeztetett édesanyák és kisbabáik védelme továbbra is elsődleges szempont. Ezekre azért is van különösen nagy szükség, mert az USA államai közül épp itt van érvényben az egyik legliberálisabb abortusztörvény, amely egészen az utolsó hónapokig engedélyezi a terhességmegszakítást.

„Ebben a kritikus időszakban sem hagyjuk cserben az édesanyákat” – fogalmazott Sandra Jones, a Good Counsel vezérigazgatója, aki szerint a koronavírus miatti összezártság sok helyzetben okozott mélyülő válságot depresszió, szorongás, családon belüli erőszak formájában. „A Good Counsel azonnali segítséget nyújt azoknak a nőknek és gyermeiknek, akiknek erre szüksége van.” A szervezet által üzemeltetett otthonok válságterhes édesanyának és már gyermeküket világra hozott nőknek nyújtanak menedéket, beleértve a hozzájuk forduló hajléktalan és/vagy függőséggel, mentális problémákkal küzdő anyákat is. A Good Consuel megalakulása óta mintegy 7800 édesanyának nyújtott segítséget és számos anyaotthon létrehozásában közreműködött, valamint abortusz utáni lelki segélyprogramot és forródrótot is üzemeltet a poszt-abortusz szindróma elkerüléséért.

Sorbo az online eseményen kiemelkedően fontosnak nevezte, hogy a Good Counsel továbbra is segíti az anyukákat babáik megmentése érdekében – az „abortuszok és a koronavírus epicentrumában”. A színész számos hírességgel ellentétben meggyőződéses életvédő, aki soha nem mulasztja el az alkalmat, hogy felszólaljon a meg nem születettek védelmében. Árilisban arra is felhívta a közvélemény figyelmét, hogy milyen óriási ellentmondás az amerikai törvényhozásban, hogy míg a katolikusok templomba járását bűntetik, addig az abortuszt végző létesítményeknek a globális egészségügyi válság idején is engedik a magzatok meggyilkolását.

Amíg az italboltok, a marihuánát árusító helyek és az abortuszklinikák hivatalosan is „nélkülözhetetlennek” vannak minősítve a járvány idején, ellentétben a templombajárással, nem csodálkozhatunk azon, milyen siralmas állapotban van az ország – tweetelte nemrég Sorbo, aki feleségével együtt évek óta felemeli a szavátaz abortusz erőszakos térnyerése ellen Amerikában.

Ha fontosnak tartod a családot, a szülői szerepekhez kapcsolódó értékeket, és szeretnél további cikkeink között böngészni, akkor kövesd be a Családhálót a Facebook-on!