Újabb esélyt kaphat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

Már csak az Európai Parlament és az Európai Tanács jóváhagyása szükséges, hogy  hat hónappal meghosszabbodjon az aláírásgyűjtés időszaka.

„Újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése! A szervezők mellett, én is az Európai Bizottsághoz fordultam, és kértem az aláírásgyűjtési időszak meghosszabbítását” – közölte Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyminiszter.

A tárcavezető kérését azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások rendkívül megnehezítették az aláírásgyűjtést.

„Sikerként könyvelhetjük el, hogy a Bizottság mai javaslata szerint az uniós polgárok számára ismét megnyílik a lehetőség a kezdeményezés támogatására. Amennyiben az Európai Parlament és a Tanács elfogadja a javaslatot, további hat hónappal hosszabbodik majd meg az aláírásgyűjtés időszaka” – tudatta Varga Judit.

Varga Judit emlékeztetett, hogy a példaértékű magyar összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását bírja a kezdeményezés. Azonban egy másik feltételt is teljesíteni kell, miszerint legalább hét tagállamban meghatározott számú aláírást kell elérni.

„Ne feledjük el, minél több aláírás gyűlik össze, annál erősebb lesz a közös üzenet. Minden magyar aláírás számít!” – zárta sorait Varga Judit.

Kiemelt képünk forrása: Székely Nemzeti Tanács Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre