Így gyűjtenek feleséget maguknak az iszlamisták Nigériában

Öt hét leforgása alatt hat fiatal keresztény lányt és egy idősebb, már házas asszonyt raboltak el és térítettek át erőszakkal az iszlámra azzal a céllal, hogy muszlim férfiakhoz adják őket Nigériában.

A Hausza Keresztény Alapítvány jelentése szerint március 23 és 30 között nigériai iszlamisták raboltak el hat fiatal keresztény lányt és egy már házas asszonyt – írja a persecution.org. A jelentésben pontokba szedik, mely nőkért küzd jelenleg az alapítvány:

„Szomorúan adunk hírt a járványügyi lezárások közepette vívott harcainkról. A Hausza Keresztény Alapítvány (HACFO) az alábbi tragikus emberrablások és erőszakos térítések ügyén dolgozik, bár a lezárások erősen korlátozzák erőfeszítéseinket:

  1. Öt keresztény lányt raboltak el és térítettek iszlámra Kaduna államban, kettejüket már kiszabadították, hárman még fogságban vannak.
  2.  Egy lányt elraboltak és erőszakkal térítettek iszlámra Kano államban.
  3.  Egy kétgyermekes házas nőt Katsinából raboltak el, keresztény házasságát a muszlimok érvénytelenítették, iszlámra térítették, jelenleg egy muszlim férfihoz való hozzáadását szervezik.”

A jelentésben kiemelik, hogy a gyakorlat szerint ezeket a nőket férfiakhoz kényszerítik hozzá, ahol egy szexuálisan, fizikailag és érzelmileg bántalmazó kapcsolatban kell élniük. A szervezet háláját is kifejezte, amiért a hat nőből kettőt már sikerült kimenekíteniük.

Az International Christian Concern több olyan szervezettel is partneri kapcsolatban van, akik hasonló sorsú nők megmentéséért tevékenykednek. 

A megmentett nők arról számolnak be, hogy vagy bedrogozzák őket, vagy csak egyszerűen erőszakkal elrabolják. Általában egy szobában térnek magukhoz, ahol egy muszlim nő azonnal az arab nyelvre és a Koránra kezdi őket tanítani. Mikor az elraboltak szülei, családtagjai megpróbálnak tenni értük, nem csak a közösségtől, de a rendőröktől és bíróktól is fenyegetést kapnak, főként Nigéria 12 északi tagállamában, ahol a saría törvények mentén kormányoznak. Mivel ezeken a helyeken minden az iszlám törvényeknek van alávetve, a keresztények pedig másodrendű állampolgárnak minősülnek, az elrabolt fiatalok családjai általában semmit sem tudnak gyermekeik érdekében tenni.

Kiemelt képünkön Nigériában elrabolt keresztény lányok képei láthatók. Forrása a linga.org.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!