Megérkezett Kínából Wizz Air századik repülőgépe

Megérkezett pénteken a Wizz Air századik repülőgépe, amely Kína és Magyarország között szállított egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre - közölte a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán szombaton.

Szijjártó Péter kiemelte: eddig összesen 131 110 251 maszk, 1 928 695 izolációs köpeny, 516 280 arcvédő plexi, valamint 3062 lélegeztetőgép érkezett az országba.

Ebből szombaton és az elmúlt két napon 3 millió 900 ezer maszk, 5 millió kesztyű és 384 lélegeztetőgép érkezett.

Bejegyzésében egy videót is megosztott, amelyben Belgrádból hazatérte után, személyesen mondott köszönetet a külügyes logisztikai munkacsoport tagjainak, a pilótáknak és a reptéri dolgozóknak az eddigi “fantasztikus” teljesítményükért.

Közös erőfeszítéssel mára ott tartunk, hogy az elmúlt másfél hónapban a Wizz Air gépeivel együtt összesen 130 repülőgép közlekedett a Kína és Magyarország közötti légihídon – közölte a miniszter.

A videóban Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a járvány megmutatta azt is, hogy ha egy államnak nincsen saját teherszállítási kapacitása, akkor onnantól kezdve már “szerencse kérdése”, hogy tud-e kapacitást szerezni magának. Arról is beszélt, hogy a századik gép nem az utolsó, mert Magyarország hosszú távú védekezésre rendezkedik be.

(MTI)

Kiemelt képünkön a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket pakolnak ki a Wizz Air Kínából érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc repülőtéren MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre