Fidesz: a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot

Továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot - közölte a Fidesz az Európai Bíróság döntésére reagálva csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön arról döntött, hogy a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A Fidesz erre reagálva közleményében kiemelte: a tranzitzóna a magyar határellenőrzési rendszer fontos része, amely biztosítja, hogy illegális bevándorlók ne léphessenek be az országba. A csütörtöki luxemburgi ítélet megerősíti, hogy Magyarországot továbbra is kötelezni akarják a migránsok befogadására és ellenőrzés nélküli beengedésére – írták.

„Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alkotmánnyal” – szögezte le a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a határokat meg kell védeni az illegális migrációtól és a menedékkérelmek benyújtására ellenőrzött körülmények között kell lehetőséget adni.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön migránsok a rendőrsorfallal szemben a magyar-horvát határon Beremendnél 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre