Böjte Csaba Szűz Mária segítségét kéri a koronavírus miatti bezártságunkban

A Csíksomlyói Mária Kertjébe hívja az érdeklődőket a ferences szerzetes.

A ferences rendi szerzetes Csíksomlyóra, egy virtuális zarándoklatra, Mária lábához hívja a hívő érdeklődőket – egy épp most születő, imádságra alkalmas parkba. A Keresztény Tanösvény 15 állomásában Csaba testvér Jézus édesanyjához fordul segítségért, hogy együtt imádkozva hitet kérjünk tőle, és csodálkozzunk rá, fedezzük fel a mi boldogságos Szűzanyánkat, akit az Egyház kétezer éve minden keresztény elé követendő példaként állít. Május 2-tól minden nap – magyar idő szerint 12:00-tól – az interneten keresztül erősödhetünk lelkileg ebben a kialakult helyzetben.

A szép kikelet hónapját, a legszebb hónapot, vagyis májust minden évben Máriának, mennyei édesanyánknak szenteljük. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány birtokában lévő legszebb kertben, Csíksomlyón – azon a háromhektáros területen, ahol annak idején Domokos Kázmér és Kájoni János élt és iskolát épített oly sok más szentéletű ferences atyával együtt – megálmodtak egy elcsendesedésre, imádságra alkalmas teret, amelyet egyszerűen Mária kertjének neveznek. Csaba Testvér úgy gondolja, a koronavírus miatti bezártságunkban Szűzanyánk oltalmába menekülhetünk.

Fotó: Török Brigi

– Akárcsak az egyházunk, a májust mi is a Szépszeretet Anyjával, Mária lábánál szeretnénk kezdeni. A Keresztény Tanösvény következő 15 állomását arra szenteljük, hogy hosszan elmélkedjünk, gondolatban bejárjuk a csíksomlyói Szűzanya most épülő-szépülő kertjének udvarait.

Szeretettel hívom az érdeklődőket, hogy tanuljunk Máriától, öltsük magunkra mint páncélt mennyei édesanyánk szép vonásait, s akkor egészen biztos, hogy testi, lelki egészségünket, épségünket vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni!

– kezdte Böjte Csaba.

Fotó: Török Brigi

– A Csíksomlyói Szép Szűz Mária kertjében 15 különálló udvart terveztünk, mégpedig úgy, hogy mindegyik udvar külön-külön alkalmas legyen mennyei édesanyánk élete egy-egy fontos eseményének szemlélésére. Szeretnénk bölcsen rácsodálkozni, hogy bizonyos helyzetekben hogyan döntött, mit tett az Istent tudatosan befogadó és alázattal hordozó Szűz Mária. Irányvesztett XXI. századunkban azt szeretnénk, hogy a csíksomlyói Szép Szűz Mária kertje a Szépszeretet anyjának valóságos iskolája legyen! Szükségünk van itt a Kárpát-medencében egy olyan szakrális helyre, ahol az ember magába szállva elcsendesedhet, békében elmélkedhet, lélekben újjászülethet! Igen, kell egy hely, ahol a ma megriadt embere Mária hiteles életének példájából erőt meríthet a fontos döntései meghozatalához, életének újratervezéséhez!

Fotó: Török Brigi

– A Mária Kert népünk iránytűje akar lenni, egy növényekből, kövekből épülő Világító Torony, melyben Jézus Krisztus édesanyja, Mária az irányt, utat mutató lobogó láng! Népünk előtt, évszázadok óta Máriáé az egyetlen koronás fő, melyre mindannyian felnézünk! Meg vagyok győződve, hogy népünk Királynője nemcsak vár, de tanítani is akar bennünket! Ne várakoztassuk mennyei édesanyánkat, induljunk serényen! – hív mindenkit Csaba testvér.

A rózsafüzér társulatba az alábbi weboldalon lehet feliratkozni – szeretettel várják mindazokat, akik Böjte Csabával együtt szeretnének imádkozni!

További információ: https://www.facebook.com/MagnificatRo

 

Kiemelt fotónkat Török Brigi készítette.

Iratkozzon fel hírlevelünkre