Az emberiségért hívnak imára

A Főbizottság az Emberi Testvériségért május 14-re imanapot hirdet. Kérésük, hogy május 14-e legyen a böjt, az ima, a könyörgés napja.

„Ne feledkezzünk meg a Teremtő Istenhez fordulni a mostani válságban”, amikor a „koronavírus-járvány súlyos veszélyével szembesülnek milliók szerte a világon” – szól az Emberi Testvériségért Főbizottság üzenete, amely bár emlékeztet az orvosok és kutatók felelősségére, valójában minden embernek üzen:

„ki-ki saját vallási meggyőződése szerint forduljon imádsággal Istenhez, a böjt és az irgalmasság cselekedeieivel, azt kérve Tőle, hogy szüntesse meg a járványt, segítse a tudósokat a gyógyszer meglelésében és szabadítsa meg a világot a járvány egészségügyi, gazdasági és humanitárius következményeitől”.

A főbizottság arra kér minket, hogy csatlakozzunk a humanitárius kezdeményezéshez, és egységben forduljunk Istenhez, arra kérve Őt, hogy segítsen az emberiségnek legyőzni ezt a járványt, mely a világot a markában tartja. Ugyanakkor tegye a világot emberibbé és testvéribbé.   

Az Emberi Testvériségért Főbizottságot Miguel Angel Ayuso Guixot bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke elnökletével, 2019 augusztusában hozták létre – néhány hónappal a 2019. február 4-i, Abu Dhabiban tartott történelmi találkozó után, amikor is Ferenc pápa és Ahmed al-Tajjeb, a kairói Al-Azhar egyetem főimámja aláírta az Egyesült Arab Emírségekben azt a dokumentumot, amely „az emberi testvériségről szól a világ békéje és a közös együttélés érdekében”.

A Főbizottságot olyan kiemelkedő keresztény, muszlim és zsidó vallási vezetők alkotják, akik azon munkálkodnak, hogy a békét és a kölcsönös tiszteletet előmozdítsák.

 

A teljes írás itt található. 

Kiemelt képünk forrása: MTI/AP

Iratkozzon fel hírlevelünkre