Reménycsomag – Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) idén is ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretében, Reménycsomag néven.

A csevegő szolgáltatásokban az emojik mellett már matricákkal is üzenhetünk, amelyek azért hasznosak, mert használatukkal egyszerűbben, gyorsabban, és néha kifejezőbben tudunk kommunikálni.

A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció olyan területein is jelen legyen, amelyet a mai digitális korban az emberek – és a fiatalok – rendszeresen használnak.

Ezért április 20-tól egy hónapig ingyenesen letölthetővé teszik a harminc matricából álló csomagot. A matricák az élet különböző pillanataira mutatnak rá kedves üzenetekkel.

A matricák célja, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet, és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben.

A matricacsomag megalkotásával a katolikus egyház nyitni szeretne minden célcsoport felé, és arra hívja fel a figyelmet, hogy azokon a társadalmi területeken, ahol az egyház a szolgálatait végzi, a felhasználóknak is van feladatuk. Arra hívnak, hogy mi is kapcsolódjunk be ezekbe a tevékenységekbe.

A matricacsomag a Magyar Katolikus Egyház 2020. február és május között zajló SZJA-1%-os kampányának része, amely során az egyháznak a társadalom körében – az oktatás, a család, a rászorulók segítése és a lelki közösség területén – végzett szolgálatára hívják fel a figyelmet.

A matricák megtalálhatók a Viber-matricaáruházban, Reménycsomag néven, és letölthetők INNEN 2020. május 20-ig.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre